Ingrediente
- 5 gogosari
- 2 ardei capia
- 3 vinete
- 3 rosii
- 2 cepe
Mod de preparare
Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza.
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, la inabusit. Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare.
Pentru conservare, se pune zacusca fierbinte in borcane incalzite in cuptor, se capseaza si se sterilizeaza cca 30 de minute in baie de apa. Se lasa borcanele in vasul cu apa pana se racesc. Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|