Zacusca de ardei cu vinete

Postat de miha in Zacusca
22 Sep 2010 | 10757 vizualizari
Zacusca de ardei cu vinete

Vazand atatea fete harnicute, cu fel si fel de retete de zacusca mi s-a facut pofta. De-o portie de zacusca, nu de munca si de adunat in camara. :))

Ingrediente

  • 5 gogosari
  • 2 ardei capia
  • 3 vinete
  • 3 rosii
  • 2 cepe

Mod de preparare

Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, la inabusit. Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare.

Pentru conservare, se pune zacusca fierbinte in borcane incalzite in cuptor, se capseaza si se sterilizeaza cca 30 de minute in baie de apa. Se lasa borcanele in vasul cu apa pana se racesc.  Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2010, 17:00
Ma prezint prima cred ca asa cantitate fac si eu ca nu mai am borcane,
la 22.09.2010, 17:14
aha, numa' de-o dimineatza cu-n ceai)
la 22.09.2010, 17:16
Mai este ca am venit la gustat
la 22.09.2010, 17:22
foarte bine miha nu te lasa la noi
la 22.09.2010, 17:26
Silvia, borcane de alea de care tre sa ai grija sa nu le scapi peste picior?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking