Zacusca rapida

Postat de gabrielacuisine in Mancaruri de post
3 Apr 2013 | 7548 vizualizari
Zacusca rapida

Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!

Ingrediente

  •  5 vinete mari 
  • 2 cepe 
  • 3 ardei grasi
  • 250 ml ulei 
  • 250 ml suc de rosii (mai gros) 
  • o foaie de dafin 
  • piper boabe 
  • cateva bobite de coriandru (optional) 
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator. In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…

Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei.

Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine. Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul

Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC. Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora)

Papam zacusca cu mare pofta, ca e tare buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)

Postat de Lia1

Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)

1.Ungeti tava de cuptor cu ulei si adaugati dovleceii taiati bucati medii. Daca sunt dovlecei mai batrani aveti grija sa-i curatati de coaja si seminte, la mine nu a fost cazul. 2.Tot acolo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2013, 15:33
Buna Buna!! am noroc ca nu mai trbuie sa fac , ca a facut mama
la 03.04.2013, 15:35
si soacra mea face la fel
la 03.04.2013, 15:36
Mmm ce bunatate!
la 03.04.2013, 15:36
haha, ce bine de tine! eu fac din cand in cand, cand am pofta! problema e cu coptul vinetelor :-D
la 03.04.2013, 15:37
mai da repede primesc feed back-uri! sunteti tare simpatice!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking