Zacusca

Postat de LUK in Mancaruri de legume
2 Oct 2011 | 8228 vizualizari
Zacusca

Ingrediente

  • 5kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2kg gogosari
  • 2.5kg ardei kapia rosu
  • 600ml bulion
  • 2 linguri de zahar
  • 750ml ulei
  • 14 foi de dafin
  • o lingurita piper macinat
  • sare-dupa gust
  • putin ulei pentru pus deasupra in borcane
  • si..rabdare..

Mod de preparare

  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs.

Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand.

Gogosarul il calim putin ,aprox. o jum. de ora pentru a se evapora cat mai multa apa.

Fierbem bulionul(eu am avut facut in casa) cu zaharul.Punem intr-o oala mare uleiul si apoi calim ceapa(cu grija sa nu o ardeti).Adaugam vinetele,ardeii,bulionul si gogosarii si amestecam mereu.La o ora dupa ce au fiert adaugam foile de dafin,sare si piperul.Eu am fiert-o cam 6 ore.Teoretic trebuie fiarta pana cand vedeti ca a iasit uleiul la suprafata,eu nu am mai avut timp ca deja se facuse 12 noaptea si a doua zi trebuia sa merg la servici.Oricum a iesit foarte buna.

Dupa ce a fiert am turnat-o fierbinte in borcane si am pus uleiul la incins.Fierbinte am pus cate o lingura in fiecare borcan(cat sa acopere suprafata) apoi am pus capacele si am invelit borcanele cu o patura subtire.Leam lasat asa pana a doua zi dupa masa cand am venit de la servici.

Dupa ce am venit de la servici am pus in tava aragazului putina apa(cam 2 pahare) si am aranjat borcanele cu zacusca in ea.Le am lasat asa in cuptor cam o ora la foc mic(120-130 grade) apoi am oprit focul,am scos borcanele,le am aranjat intr-o ladita,le am acoperit iarasi cu patura si abia dupa ce s-au racit le-am dus la depozitare in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 19:01
Imi place muuuuult!!!!
la 02.10.2011, 19:24
la 02.10.2011, 19:43
foarte buna zacusca...
la 02.10.2011, 20:51
si eu
la 02.10.2011, 21:08
f buna

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking