Zacusca

Postat de gaby_d in Zacusca
31 Aug 2014 | 5868 vizualizari
Zacusca

N-am poze frumoase, o sa atasez cand mai fac. Poza asta e de prin 2009 :P :))) dar vreau sa va arat ca si io-s gospodina si fac zacusca :))))

Ingrediente

  • 3 kg vinete coapte
  • 3 kg ardei capia (copti si curatati..deci initial fusesera aprox. 5 kg)
  • 3 kg ardei
  • 2 kg ciuperci fierte
  • 1 kg ceapa
  • 5 morcovi
  • 2-3linguri miere
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • 1 l ulei
  • 2 linguri bulion
Cantitatile de legume sunt prezentate dupa coacere. Aveti nevoie de aproximativ cate 5 kg de fiecare. Dupa coacere si curatare raman cate 3 kg.

Mod de preparare

Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa.
Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba.
Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot.
Am fiert  inca jumatate de ora apoi am pus vinetele tocate, ciupercile date prin robot, foile de dafin (eu pun multe-ador gustul dafinului, e condimentul meu preferat ) si uleiul.

Am pus sare si piper dupa gust

Am lasat la foc, de la inceputul fierberii, cam 3 ore, amestecand destul de des pt a evita afumarea.
In ultimele 15 minute am adaugat bulionul si mierea.
Am turnat fierbinte in borcanele fierbinti, am capsat si le-am bagat intr-o tava la cuptor, la foc mic, inca o ora.

ps.in general ceapa se prajeste, ii da un gust deosebit zacustii, insa sotului meu nu-i prieste prajeala si am ales alta varianta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 19:06
Eu chiar am cautat la tine, sa ma inspir, dar cum n-am gasit, m-am oprit la Merisor )
la 31.08.2014, 19:06
A fost buna
la 31.08.2014, 19:07
la 31.08.2014, 19:09
Am reţinut, nu trebuia să menţionezi de două ori, fiert, nu prăjit. No, te-ai priceput, nu glumă.
la 31.08.2014, 19:11
portiadelumina
31.08.2014, 19:09

Am reţinut, nu trebuia să menţionezi de două ori, fiert, nu prăjit

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking