Ingrediente
- 3 kg vinete coapte
- 3 kg ardei capia (copti si curatati..deci initial fusesera aprox. 5 kg)
- 3 kg ardei
- 2 kg ciuperci fierte
- 1 kg ceapa
- 5 morcovi
- 2-3linguri miere
- piper boabe
- foi dafin
- sare
- 1 l ulei
- 2 linguri bulion
Cantitatile de legume sunt prezentate dupa coacere. Aveti nevoie de aproximativ cate 5 kg de fiecare. Dupa coacere si curatare raman cate 3 kg.
Mod de preparare
Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa. Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba. Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot. Am fiert inca jumatate de ora apoi am pus vinetele tocate, ciupercile date prin robot, foile de dafin (eu pun multe-ador gustul dafinului, e condimentul meu preferat ) si uleiul.
Am pus sare si piper dupa gust
Am lasat la foc, de la inceputul fierberii, cam 3 ore, amestecand destul de des pt a evita afumarea. In ultimele 15 minute am adaugat bulionul si mierea. Am turnat fierbinte in borcanele fierbinti, am capsat si le-am bagat intr-o tava la cuptor, la foc mic, inca o ora.
ps.in general ceapa se prajeste, ii da un gust deosebit zacustii, insa sotului meu nu-i prieste prajeala si am ales alta varianta ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|