Zacuscă de vinete

Postat de anomisana in Zacusca
10 Oct 2011 | 7745 vizualizari
Zacuscă de vinete

Anul ăsta nu ştiu ce am păţit, dar am multă energie, aşa ca m-am apucat gospodareşte de conserve pentru iarnă. Mai întâi, zacusca de vinete.

Ingrediente

  • 5 kg ardei kapia
  • 0,5 kg ceapă
  • 2,5 kg vinete
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe

Mod de preparare

Vinetele şi ardeii le-am copt, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă. Am curăţat vinetele şi ardeii şi le-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, apoi am tocat vinetele şi le-am adăugat şi pe ele peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 08:58
buna buna
la 11.10.2011, 09:49
la 11.10.2011, 11:10
buna
la 11.10.2011, 11:17
esti harnicuta ca o furnicuta
la 11.10.2011, 11:31
asta imi place mult

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking