Ingrediente
- 2 vinete potrivite ca mărime
- 5 ouă
- 10 linguri rase de făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă.
Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.
Vinetele se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc vinetele prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas.
Vinetele pane se pot servi cu cartofi piure și cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|