Ingrediente
- 2 vinete mici
- 2 oua
- 150 gr faina alba linguri faina
- 50 ml lapte
- 1/2 praf copt
- 1 lingura zaatar
- 1 lingurita usturoi uscat granulat
- piper
- sare
- ulei pentru prajit
- legume pentru servit .
Mod de preparare
- Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
- Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
- Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
- Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
- La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .
- Feliile de vinete se dau prin faina alba si apoi prin aluatul cu oua .
- Prajiti feliile de vinete pe ambele parti in ulei incins .
- Reduceti intensitatea focului dupa prima tura de prajire .
- Vinetele se scot pe prosop de hartie care va absorbi uleiul in exces .
- Serviti vinetele pane calde insotite de legumele sau salata preferata .
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|