Vinete pane

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
3 Feb 2020 | 2419 vizualizari
Vinete pane

 De data aceasta diferenta a fost facuta de asezonarea cu zaatar mixul de condimente ce l-am adus din Israel . Am obtinut un pane frumos-pufos prin folosirea prafului de copt la aluat.

Ingrediente

  • 2 vinete mici
  • 2 oua
  • 150 gr faina alba linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 praf copt
  • 1 lingura zaatar
  • 1 lingurita usturoi uscat granulat
  • piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru servit .

Mod de preparare

  1. Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
  2. Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
  3. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
  4. Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  5. La fel este bine sa-l preparati si sa-l lasati 30 minute la frigider sa se odihneasca .
  6. Feliile de vinete se dau prin faina alba si apoi prin aluatul cu oua .
  7. Prajiti feliile de vinete pe ambele parti in ulei incins .
  8. Reduceti intensitatea focului dupa prima tura de prajire .
  9. Vinetele se scot pe prosop de hartie care va absorbi uleiul in exces .
  10. Serviti vinetele pane calde insotite de legumele sau salata preferata .

                          Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2020, 21:27
la 03.02.2020, 21:32
la 03.02.2020, 21:41
Citeam'' vinete imparate''...mi s-o pupazat vazul
la 03.02.2020, 22:09
Bune!
la 04.02.2020, 09:24

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking