Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Postat de silvi0ara in Aperitive / Garnituri
30 Iun 2010 | 5839 vizualizari
Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Ingrediente

  • 3 vinete lungi si subtiri  
  • 1/2 lamaie  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 1 dovlecel mai mic  
  • 7 ciuperci albe  
  • sare, piper,  
  • 3 rosii proaspete  
  • oregano proaspat  
  • 4-5 frunze busuioc proaspat  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2-3 linguri ulei  
  • 1 lingura unt  
  • 4 felii prosciutto crudo
  • mozzarella dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.

Cu acest amestec se umpu vinetele.Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.

Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu arome mediteraneene." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti aperitiv cu jumari

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv cu jumari

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte...

Citeste continuarea

Coronita aperitiv

Postat de MotanLaOale

Coronita aperitiv

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2010, 18:09
la 30.06.2010, 18:36
Si eu!
la 30.06.2010, 19:21
Si eu dupa voi.Ce bunatate ai facut Silvioara.
la 30.06.2010, 19:56
stau si eu la rand...
la 30.06.2010, 20:19
silvioara au tot ce le trebuie sa indeplineasca conditia de a fi preferatele mele

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking