Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
28 Iun 2016 | 7286 vizualizari
Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Ador vinetele si mai ales vara imi place sa fac acest gen de retete pentru cina. 

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 piept de pui
  • 1 bucata chorizo (carnat afumat)
  • ciuperci champignon (cca 10 bucati)
  • sare,piper alb macinat, ulei de masline
  • 1 pahar vin alb.
  • cascaval ras
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de rosii
  • optional sos iute piri piri

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le uscam cu un prosop curat. Le taiem in jumate pe lungime si cu ajutorul unei linguri le scobim cu grija.Partile goale le presaram cu putina sare si le punem deoparte , miezul il tocam marunt. 

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si punem in tigaie la calit cu ulei de masline. dupa ce s-a rumenit foarte putin adaugam usturoiul pisat si apoi pieptul de pui toccat foarte marunt sau tocat in robot dupa preferinta. Amestecam bine, pana se rumeneste si carnea, apoi punem chorizzo tocat si el marunt . Lasam inca 3-5 minute si turnam un pahar de vin alb. Cand acesta a scazut punm ciupercile tocate marunt impreuna cu miezul de la vinete. Cand si acestea s-au inmuiat adaugam pasta de tomate. Amestecam pentru omogenizare si gustam de sar,e piper si eventual puteti pune putin sos picant. La final tocam patrunjel proaspat si stingem focul.

Umplem jumatatile de vinete si presaram cu cascaval ras deasupra. Eu am ales unul special pentru gratinat. Dam la cuptorul incins in prealabil pana se coc vinetele si e bine rumenit deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute

Postat de nadina73

Vinete umplute

Se taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2016, 19:51
la 28.06.2016, 20:23
foarte bune!
la 28.06.2016, 20:25
la 28.06.2016, 20:30
la 28.06.2016, 21:15
Yummmm, pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking