Vinete umplute la cuptor-reteta araba

Postat de Mihaela11_jo in Vita
28 Apr 2011 | 7061 vizualizari
Vinete umplute la cuptor-reteta araba

Ingrediente

  • 4 -5 vinete mari
  • 1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gm carne de vita macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof de marime medie 
  •  1 rosie
  • condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare , scortisoara, ghimbir,cardamom,nucsoara)
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri mazare de conserva
  • 1 lingurita sare
  • Pentru”patura “ de legume din tava
  • 4 rosii mari
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof
  • miezul de la vinete
  • 1 morcov
  • restul de conserva de mazare
  • 2 cuburi de Maggi de pui
  • 2 cani apa firbinte
  • sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi)
  • piper macinat proaspat dupa gust
  •  4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe ambele fete pana iau o culoare aurie. Se scot pe un gratar ca sa se raceasca si sa se scurga surplusul de ulei. Se aseaza vinetele pe un platou.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline si se calesc intai cartoful, morcovii si ardeiul verde. Jumatate din cantitate se pune intr-un bol pentru umplutura pentru vinete si jumatate in tava, peste miezul de la vinete. Se calesc ceapa si carnea, dupa ce s-au sarat si condimentat, cca 10 minute. Se adauga in bolul pentru umplutura pentru vinete.

Rosiile se oparesc , de decojesc si se taie marunt: o rosie se adauga in bolul pentru umplutura si 4 in tava pentru a forma “ patura” de asezat vinetele. Se divizeaza mazarea: 4 linguri pentru umplutura si restul se pune in tava. Se umplu vinetele.

Cele 2 cuburi de Maggi de pui se dizolva in 2 cani de apa fierbinte si se pun peste legumele din tava; se macina piper deasupra si dupa gust se mai poate adauga sare. Se aseaza vinetele umplute peste “patura” de legume din tava si se stropesc cu 4 linguri de ulei de masline. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade 40 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasa. Se servesc cu garnitura de orez fiert simplu sau cu fidea ,masline verzi si muraturi asortate .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficat cu Bacon, Ceapa si Salvie (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ficat cu Bacon, Ceapa si Salvie (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o tigaie mare. Punem baconul in tigaie si il prajim pe ambele parti, pana cand devine auriu. Scoatem baconul prajit din tigaie, pe o farfurie. Tocam ceapa solzisori.Peste...

Citeste continuarea

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2011, 22:23
Cum arataaaaa, vreau si eu o portie
la 28.04.2011, 22:24
eu ti-am mai spus...numai cand vad cat scrii ma ia cu ameteala astea-s vinetele alea miculute?si ce de treaba la ele super bun si .... aaaa...sunt de alea mari ...atunci inteleg de ce-i atat de munca
la 28.04.2011, 22:26
super arata
la 28.04.2011, 22:32
la 28.04.2011, 22:53

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking