Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Postat de Mihaela11_jo in Vita
5 Feb 2011 | 9616 vizualizari
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vita  
  • 4-5 rosii mari  
  • 2 cartofi mari  
  • 2 dovlecei  zucchini de marime medie  
  • 1 vanata mare  
  • 2 ardei grasi  
  • 1 ardei capia rosu  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 3 catei de usturoi  
  • 1 brocoli -
  • 1 cana de mazare  si fasole verde congelata  
  • ulei de masline  
  • 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir  
  • cimbru  
  • foi de dafin  
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.

Morcovii se taie rondele.

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Ardeiul se taie julien.

Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.

Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.

Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.

Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.

Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa  la foc mic 15 minute.

Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.

Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.

Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fajitas cu carne si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Fajitas cu carne si ghiveci de legume

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....

Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de privatelaura

Ghiveci calugaresc

Spalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 23:54
ce bine arata
la 06.02.2011, 00:22
Multumesc
la 06.02.2011, 07:52
De abia astept sa-l prepar ! Tot citind reteta, deja am udat tastatura
la 06.02.2011, 08:36
cata culoare!! Atara excelent!
la 06.02.2011, 10:10
Oooooo daaa...ce lucratura de specialist!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking