Visine in zahar, pentru prajituri

Postat de Patricia_Iordache_79 in Sirop / Compot
20 Iul 2013 | 12781 vizualizari
Visine in zahar, pentru prajituri

Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.

Ingrediente

  • 2 kg. visine;
  • 1 kg. zahar;
  • 3 borcane de 800 gr.

Mod de preparare

Curatam visinele de codite si de frunze.

Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.

Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. 

Lasam totul la frigider pana a doua zi.

Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.

Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in zahar, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 14:26
super
la 20.07.2013, 14:27
buna idee
la 20.07.2013, 14:30
Nilgun, Bya, sa incercati ca sunt super!
la 20.07.2013, 14:37
la 20.07.2013, 14:38
bune si astea!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking