Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine.
Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe cât posibil.
Se pune o jumătate din cantitatea de vișine, curățate de sâmburi, într-un vas încăpător, se toarnă o jumătate din cantitatea de zahăr, după care se mai pune un strat de vișine și la urmă, zahărul care a rămas. Se amestecă ușor, pentru ca zahărul să pătrundă peste tot.
Se lasă vasul cu vișine și zahăr la frigider, până a doua zi, când se verifică dacă s-a dizolvat tot zahărul. Se adaugă cele două aspirine pisate și se amestecă iarăși, ca să se disperseze în tot conținutul. Dacă zahărul nu s-a topit, se amestecă din nou, cu grijă, pentru a nu strivi vișinele și se mai poate lăsa vasul câteva ore, la frigider.
Când zahărul s-a dizolvat, se pun vișinele în borcane curate și uscate, pregătite din timp și se toarnă deasupra siropul format.
Se închid borcanele ermetic și se depozitează în cămară, sau beci, la loc răcoros.
Siropul rămas poate fi turnat în sticle închise ermetic, sau poate fi consumat imediat, cu apă minerală. Este foarte bun!
Și siropul din borcane va putea fi consumat la fel, după ce veți folosi vișinele în dulciuri.