Vita, bere si mamaliga

Postat de bucatarimcudiana in Vita
25 Mar 2011 | 5538 vizualizari
Vita, bere si mamaliga

suna ciudat, nu-i asa? dar este ffffffffff delicios am fost inspirata de Dya, care a postat acum 2 zile "carne de vita in sos de bere bruna" multumesc Dya excelenta reteta

Ingrediente

  • 600 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • o telina mica
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 4-5 linguri ulei
  • o cutie de bere bruna
  • 250 ml supa de vita
  • condimente:sare , piper, chili, cimbru

Mod de preparare

Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub prin  faina si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie rumenita uniform. Scoatem carnea prajita o punem intr-o tava pentru cuptor.Tocam ceapa si usturoiul si le calim impreuna pentru cateva minute, dupa care le punem peste carne.  Adaugam morcovii,rosiile si telina taiate cuburi, supa de vita si condimentele, iar la final berea bruna! O lasam pe foc pana da in clocot,  dupa care ii punem un capac,sau acoperim cu folie de aluminiu si o bagam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, amestecand din cand in cand.

Daca sosul a capatat consistenta iar carnea se patrunde usor, atunci poate fi servita cu mamaliguta

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita, bere si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci

Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Friptura de vita

Postat de Dya

Friptura de vita

Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 25.03.2011, 23:59
la 26.03.2011, 07:57
la 26.03.2011, 09:06
vreau si eu
la 26.03.2011, 10:19
la 26.03.2011, 11:08

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking