Vita cu cartofi si galbiori

Postat de cristina_s_world in Vita
26 Oct 2012 | 4838 vizualizari
Vita cu cartofi si galbiori

Nu stiu daca ma crede cineva, insa este prima oara cand mananc galbiori. I-am vazut de foarte multe ori de-a lungul timpului in piete sau la margine de drum, insa niciodata nu m-au ademenit atat de tare incat sa cumpar. Voi fi sincera pana la capat si voi recunoaste ca nu prea imi inspirau incredere. Intr-o seara, fiind la cumparaturi cu sotul meu intr-un supermarket, am vazut la raionul de legume, in cosulete simpatice de lemn, acesti galbiori dragalasi. Am luat un cosulet in mana si ma tot uitam la ciupercute, intorcand cosuletul pe toate partile. Dupa cateva minute insa, l-am pus inapoi pe raft. Sotul meu m-a vazut si a inceput sa rada. A luat cosuletul cu galbiori si l-a pus in cosul nostru de cumparaturi, spunandu-mi : " Ce te tot codesti atata? Hai sa incercam!". Pana aici toate bune. La raionul de reviste si ziare am vazut revista Bucataria pentru toti. Ce credeti ca avea pe coperta? Ei bine, o prea-frumoasa mancare ce continea galbiori. Era clar ca soarta hotarase deja meniul pentru ziua urmatoare :)

Ingrediente

  • - 500g carne de vita
  • - 500g cartofi
  • - 500g galbiori
  • - 4 linguri de ulei
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 legatura de patrunjel proaspat
  • - 100 ml vin alb
  • - 1 lingura de miere
  • - 1 lamaie
  • - sare si piper

Mod de preparare

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Carnea am taiat-o in feliute, iar galbiorii i-am spalat si i-am lasat sa se scurga bine de apa intr-o strecuratoare. Cartofii fierti i-am curatat de coaja, i-am lasat sa se raceasca si apoi i-am taiat in sferturi. Usturoiul l-am curatat de coaja si l-am taiat in feliute subtiri. Am pus uleiul la incins si am prajit in el feliutele de usturoi pana si-au schimbat un pic culoarea. Am scos usturoiul si am prajit in uleiul aromat feliutele de carne, la foc iute, avand grija sa le intorc pe toate partile. Cand carnea a fost gata, am scos-o intr-un castron si am prajit in acelasi ulei galbiorii.

Galbiorii si-au lasat multa zeama. Cand galbiorii au fost gata, am adaugat carnea si cartofii.

Intr-un castronel am amestecat vinul cu mierea si o lingura de zeama de lamaie. Compozitia aceasta am turnat-o in wok, peste restul ingredientelor. Am astamparat focul, am acoperit wok-ul cu un capac si le-am lasat pe toate 10 minute sa se imprieteneasca. La sfarsit am potrivit gustul mancarii cu sare si piper macinat si apoi am adaugat patrunjelul taiat marunt.

Mancarea am servit-o imediat. Impresii? Mancarea a fost foooooooarte buna si in mod sigur si fara pareri de rau mi-am invins teama de galbiori. Prin urmare nu ma voi mai feri de ei pe viitor. Sarut mana pentru masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu cartofi si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rasol de vita cu legume fierte

Postat de RODIMUR

Rasol de vita cu legume fierte

Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe...

Citeste continuarea

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Postat de Mihaela11_jo

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute. Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 13:36
la 26.10.2012, 13:39
o bunatate
la 26.10.2012, 14:03
LIKEEE!!!
la 26.10.2012, 16:39
vaaaai ce buna
la 26.10.2012, 22:13
Cristina,mare greseala ai facut.Galbiorii sunt de departe ciupercile mele favorite,dau oricand carnea pentru galbiori.Mancarea asta cred c-a fost grozava.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking