Vită cu legume a la Robert

Postat de panacris in Vita
9 Sep 2020 | 3391 vizualizari
Vită cu legume a la Robert

De vreo săptămână Zmeul cel mic mi-a luat locul la butoane. Chiar se descurcă foarte bine și face combinații super. Vă aduc o nouă rețetă a la Robert. Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Vrăbioară de vită 500 g,
  • PENTRU MARINADĂ:
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Sos de soia 1 lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Piper negru proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Piper alb măcinat ½ linguriță,
  • Amidon din porumb 1 lingură.
  • PENTRU LEGUME (STIR FRY VEGETABLES):
  • Ardei iute 1 bucată,
  • Usturoi 4 căței,
  • Morcov 1 bucată,
  • Broccoli 2 inflorescențe cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Varză roșie cca. 100 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură.

Mod de preparare

Carnea de vită se taie fâșii subțiri.

Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute.

Legumele (ardeiul iute, ardeiul kapia, ceapa, varza roșie, morcovul) se curăță, spală, apoi feliază jullien sau după preferința fiecăruia.

Într-un vas cu apă clocotită se pun inflorescențele de broccoli și feliile de morcov la fiert cca. 5 minute, cât să se frăgezească, apoi se scot într-un vas cu apă rece, că se întrerupă efectul de fierbere.

Carnea marinată se pune la gătit în tigaia încinsă cca. 1 minute pe fiecare parte, la foc iute până ce se caramelizează, apoi se scoate din tigaie și se lasă la odihnă la loc cald.

În tigaie, peste sosul lăsat, se adaugă usturoiul și legumele feliate, gătindu-se cca. 2-3 minute la foc iute, amestecându-se continuu, până ce se frăgezesc.

Peste legumele crocante se adaugă bucățile de carne gătite, inflorescențele de broccoli și feliile de morcov fierte și  se  mai lasă la gătit cca. 1 minute până ce se întrepătrund gusturile.

Preparatul se servșete fierbinte simplu sau cu garnitura preferată, orez, paste, gnocchi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită cu legume a la Robert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

Postat de Lia1

Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

LEGUME COAPTE IN CUPTOR Speli legumele.  1. Pui la fiert sfecla si cartofii, in coaja. Cartofii daca nu sunt noi, mici si fragezi, cei de vreo 5-6cm ii scoti dupa vreo 20 minute,...

Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2020, 19:46
vaiiiiiiiiiii, ti-ai insusit reteta zmeului, facuta cu sudoarea fruntii
la 09.09.2020, 20:44
Cleme, mi-a dat voie să tehnoredactez, pregătesc plating-ul, pozez și postez rețeta )) Bonus să curăț tigăile )))
la 09.09.2020, 21:14
la 09.09.2020, 21:22
Aaa și după tehonredactare, i-am trimis ptr confirmarea și veridicitatea rețetei ) casă o pot publica deh, drepturi de autor )) )
la 09.09.2020, 21:57

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking