Vita cu sos de ciuperci

Postat de cristeena20 in Vita
1 Aug 2020 | 457 vizualizari
Vita cu sos de ciuperci

Va place carnea de vaca? Incercati varianta mea de felii suculente si moi de vaca cu un sos simplu dar delicios de ciuperci .

Ingrediente

  • 2 felii beef (antricot sau vrabioare)
  • ulei de masline
  • putin unt
  • 200-300 gr ciuperci proaspete
  • sare, piper negru,usturoi,
  • putina smantana de gatit
  • putin praf pentru sos demiglasse
  • putin vin alb

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru.

Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron.

Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu  ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se inmoaie, adaugam sare si piper. Lasam deoparte.

Pregatim si sosul demiglasse-1 lingura de praf cu putina apa fierbinte-amestecam cu telul si dam deoparte. Asta e bun pentru ingrosarea sosului.

In tigaie punem putin ulei de masline si un catel de usturoi cu coaja cu tot zdrobit cu lama cutitului-incalzim bine si adaugam feliile de carne-nu lasma mult pe fiecare parte (2 minute pe fiecare parte)-scoatem; Turnam putin vin alb in grasimea ramasa in tigaie-si apoi sosul demiglasse-adaugam ciupercile si amestecam agitand tigaia cu miscari circulare-aduagal si smantana -dupa gustul fiecaruia-gustam daca mai trebuie sare, piper si punem inauntru bucatile de carne-stingem aragazul si servim la masa imediat.

Nu uitati o buna garnitura (eu am facut cartofi prajiti in rondele -facuti de mine in cuptor, pe hartie vegetala-dar e ff bun cu cartofi pai sau pireu . SI foarte important e sa serviti cu un bun vin rosu. Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Vinete umplute cu carne de vitel

Postat de simona72

Vinete umplute cu carne de vitel

Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa...

Citeste continuarea

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Postat de Sylvia

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.08.2020, 18:18
Ce bunaciune!
la 01.08.2020, 18:23
la 01.08.2020, 18:35
la 01.08.2020, 19:25
la 01.08.2020, 20:08

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking