Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

Postat de elucubratiiculinare in Vita
16 Oct 2012 | 4520 vizualizari
Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

O tocană delicioasă cu originile în zona franceză Camargue.

Ingrediente

  • 800 g carne de vită,
  • 50 g bacon - slănină afumată,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 cuișor,
  • 2 g coajă de portocală,
  • 30 g măsline verzi,
  • 30 g măsline negre,
  • 1 conservă roșii tăiate în suc propriu,
  • 1/4 linguriță busuioc,
  • 1/4 linguriță oregano,
  • 1/4 linguriță cimbrișor,
  • 200 g apă,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm carnea, cuișorul (se poate și măcinat), coaja de portocală și se amestecă. Adăugăm măslinele verzi și negre (fără sâmburi), roșiile cubulețe cu tot cu sucul lor și apa. Condimentăm cu sare, piper. Presărăm busuioc, oregano, cimbrișor și amestecăm. Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 60 minute. Se scoate la jumătatea timpului și se verifică dacă are destulă apă, dacă nu, se mai adaugă.

Servim fierbinte cu garnitură de orez natur sau orez cu legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de legume cu organe de vitel

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de legume cu organe de vitel

Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar....

Citeste continuarea

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2012, 16:20
Buna tare mancarea ta
la 16.10.2012, 16:21
super,imi place mult cum arata!o sa o incerc si eu
la 16.10.2012, 16:22
bunaaa
la 16.10.2012, 16:46
ce bine arata
la 16.10.2012, 17:48
Arata super si cu siguranta gustul e pe masura

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking