Ingrediente
- 600 g carne de vita, taiata in 8- 12 bucati
- 5 cepe medii, taiate felii
- 4 catei de usturoi, tocati
- 200 g ciuperci (proaspete ar fi cel mai bine), taiate daca sunt mari
- 500 ml vin rosu (+ inca un pahar pentru bucatar)
- 5 linguri cu ulei
- putina faina
- sare, piper dupa gust
- 1 crenguta de rozmarin
- Pentru galuste:
- 75 g unt rece
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri hrean, ras
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.
In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin
Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.
Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.
Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.
Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|