Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250

Postat de mihaelar63 in Vita
4 Noi 2018 | 3051 vizualizari
Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250

,, Retete inspirate de toamna "'  Acum doua sapatamani eram la gradina cu inca o familie de prieteni. Dupa o ora intra inca alti prieteni cu tot cu copilasii din dotare. Rapid am reorganizat platourile cu aperitive. Norocul meu ca am pus de rezerva niste frumoase felii de vitel Black Angus gata portionate. Singurul ingredient ce imi venea in minte [ si disponibil ] era mustarul ...vagi amintiri de la o reteta de-a Clementinei  https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-sos-de-mustar-87486.html. Am folosit doua feluri de mustar si bere bruna pentru marinarea  rapida. Sincer rezultatul a fost peste asteptari. Carnea de calitate si prepararea corecta si-a spus cuvantul. Am supraveghet personal timpul cat a stat carnea pe gratar. Ba chiar a fost nevoie sa contrazic pe grataragiu care dorea sa le tina mai mult. O adevarata delicatesa pentru care am primit laude.

Ingrediente

  • 1.5 kg cotlet vitel Black Angus
  • 1/2 bere neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe rosii mari
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • sare
  • piper alb macinat
  • ceapa verde
  • gogosari
  • 1 felie de slaninuta pentru uns gratarul

Mod de preparare

  1.  Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite.
  2. Condimentati cu piper macinat.
  3. Turnati deasupra berea 
  4. Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda.
  5. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai grosute [ sa nu se desprinda la coacere foile ]. Sarati usor ceapa.
  6. Noi am avut ceapa rosie frumoasa si dulce din zona Turda, renumita pentru gustul ei deosebit.
  7. Se lasa la marinat timp de o ora.
  8. In acest timp se pregateste focul sub gratar.
  9. Noi am facut foc cu lemne de prun uscat.
  10. Se unge gratarul incins cu o bucata de slaninuta.
  11. Scurgeti excesul de lichid de pe carne.
  12. Se prajesc feliile de vitel si ceapa pe ambele parti cate 2-3 minute.
  13. Aveti grija prajita mai mult carnea nu va mai fi frageda, se va intari.
  14. Sarati carnea. Serviti vitelul Black Angus la gratar pe un platou insotit de ceapa rosie coapta si ea la gratar.
  15. Decorati cu felii de gogosar rosu si rondele de ceapa verde.
  16. Insotiti acest minunat gratar cu un vin rosu. Noi am deschis un vin rosu din 2007.           

                    Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu piure de mazare

Postat de papabundetot

Chiftelute cu piure de mazare

Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...

Citeste continuarea

Vita marengo

Postat de Sylvia

Vita marengo

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 20:07
Mama ce bunaciune......ca vorba aia si vitelul are ditamai coastele....dar nu prea le vad....))
la 04.11.2018, 20:13
bun bun
la 04.11.2018, 20:16
Pffff, o delicatesă! BlackAngus și mirodenii pe măsură! Trebuie să ne dai adresa
la 04.11.2018, 20:19
Cleme dupa cum am spus ,, bunaciunile " acestea au sosit sub forma de cotlet si pulpa , Coastele au ramas probabil acasa ))
la 04.11.2018, 20:20
Cristina , vai de capul meu . Cand am vazut gasca ma gandeam cum o scot la cale . Am folosit strict ce aveam la dispozitie .

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking