Vol-au-vent cu rosii si salam

Postat de alba_zori in Aperitive / Garnituri
4 Mar 2013 | 3174 vizualizari
Vol-au-vent cu rosii si salam

Un aperitiv rapid si gustos!In orice ocazie se poate folosi,si cel mai usor de pregatit!

Ingrediente

  • o foaie de foietaj dezghetat
  • 3 rosii marisoare
  • 1 galbenus
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • oregano
  • salam uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,.

Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare.

Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea.

Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit pentru betigase cu salam).

Se ung cu galbenus si cu un pic de zeama de lamaie si se lipesc cercurile peste rondele pline.Se mai ung odata cu galbenus deasupra si in partile laterale.

Se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute,apoi la 170 grade pana se coloreaza si se umfla bine.In acest fel se coc si in mijloc.

Pentru betigasele cu salam,am intins restul de foietaj in lat si am pus bucatele de salam uscat numai pe o parte.(se mai poate pune si branza,de care preferati)

Am inchis cu cealalta parte a foietajului si intins putin cu lsucitorul .Am taiat fasii lungi care le-am invartit si asezat peste hartia de copt.

Le-am uns deasupra cu galbenus si putina zeama de lamaie.

La fel am copt in cuptor la 200 grade 10 minute,apoi la 170 grade pana s-au colorat bine si umflat.

Am taiat rosiile si condimentat cu ulei de masline,sare,oregano uscat si umplut cosuletele de vol-au-vent,am pus si  bucatele de salam uscat deasupra lor.

Am servit in farfurie si cu restul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol-au-vent cu rosii si salam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

Postat de panacris

PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 17:27
Plac !!! ma pot servi ?
la 04.03.2013, 17:29
Era să-mi scrântesc limba la pronunţie dar când am văzut că e ceva gustos am pronunţat corect. Super
la 04.03.2013, 17:37
Ce haios,multumesc mult si Mihaelei,sigur ca te poti servi..virtual ca asta e viata!..
la 04.03.2013, 17:52
ce bunaciuni !
la 04.03.2013, 17:59
multumesc mult draga Laura!te pup

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking