Ingrediente
- Pentru 10 bucati
- un pachet foietaj de 450 gr
- o conserva ciuperci
- o ceapa mica
- 2 linguri ulei
- 50 ml vin alb
- sare/piper dupa gust
- marar verde
Mod de preparare
- Se dezgheata aluatul cu aprox. 2 ore inainte.
- Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina, apoi decupam cerculete cu ajutorul unei forme rotunde (de fursecuri sau chiar un pahar cu diametrul de aprox.6 cm). Jumatate din cercuri le vom decupa la mijloc cu alta forma rotunda, mai mica.
- Ungem cercurile pline cu putina apa apoi le lipim cu cealalta jumatate decupata la mijloc si le asezam usor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Restul de aluat decupat il punem si pe el intr-o tava separat.
- Preincalzim cuptorul la 200ºC si coacem cosuletele pana se rumenesc frumos, aprox. 20-25 min., in functie de cuptorul fiecaruia.
- Ele vor creste in inaltime destul de mult iar gaura cosuletului s-ar putea sa se umple cu aluat de la baza acestuia, dar putem sa impingem usor cu mana ca sa se lase aluatul si ca se le putem umple, atat cat sunt calde.
Umplutura:
Sotam o ceapa tocata maunt in 2 linguri de ulei pana cand se inmoaie. Adaugam vinul, sarea si piperul.
Tocam ciupercile cat de marunt putem (sau le tocam in robotul de bucatarie) apoi le adaugam peste ceapa si le lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu. Cand compozitia a scazut si vinul s-a evaporat, stingem focul si adaugam mararul tocat.
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi, cu ajutorul unei lingurite, umplem cosuletele.
Le putem servi calde sau reci!
Pofta buna!
Sunt o pufosenie delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vol au vent" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|