Puneti foile de foietaj una peste alta. Foaia groasa obtinuta o intindeti un pic cu un rulou.
Cu un cerc de metal de 8 cm taiati discurile (16 discuri pentru 8 vol-au-vent).
Faceti gauri in centru la 8 discuri cu un cerc de 6 cm.
Ungeti discurile cu ou batut numai pe suprafata. Nu puneti ou batut pe margini.
Puneti discurile pline pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Asezati peste ele discurile gaurite.
Dati la cuptor la 200°C pentru 25-30 de minute .
Cand sunt coapte vidati cu grija centrul cosuletului. Rezervati.
Mi-a ramas 250 gr de aluat (l-am congelat era proaspat).
Daca vreti sa faceti mai multe cosulete faceti mai multa umplutura.
Pregatim umplutura;
Rumenti un pic piepturile de pui pe fiecare parte intr-o lingura de ulei de masline.
Scoateti-le si taiati-le cubulete.
Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit, adaugati apoi cubuletele de pui si reveniti.
Puneti sare, piper, adaugati vinul alb si gatiti cateva minute.
Intr-o alta tigaie reveniti bine ciupercile spalate si taiate intr-o lingura de ulei de masline.
Amestecati cele 2 compozitii, adaugati smantana si amestecati.
Adaugati boia de ardei, lasati sa dea un clocot si luati de pe foc.
Verificati de sare si piper.
Umpleti cosuletele cu umplutura si le dati cateva minute la cuptor la 180°C.
Serviti-le calde cu orez alb- vezi reteta aici sau cu chiftele de orez negru - reteta aici.....
Pofta Buna !!!!