Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

Postat de merisor67 in Zacusca
8 Oct 2018 | 6200 vizualizari
Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

Nu puteam să las toamna să treacă fără să adaug la colecția rețetelor mele de zacuscă, această delicioasă Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon! Și se încadrează perfect la categoria  "Retete inspirate de toamna", pentru că sursa mea de inspirație a fost rețeta Sylviei: Zacuscă de ciuperci. Până să văd rețeta ei, nu mă gândisem să folosesc și gălbiori la zacusca de ciuperci. Însă eu, pe lângă gălbiori, am adăugat și hribi și iuțari și crăițe sau roinițe și în plus, pentru consistență am adăugat și puține vinete. Ponderea au avut-o ciupercile, ca să nu le fie gustul influențat prea mult de restul ingredientelor. Iar cantitățile ingredientelor le-am echilibrat așa cum am șțiut eu că ar da bine la o astfel de zacuscă. Mulțumesc, Sylvia, pentru inspirație!

Ingrediente

  • 2 kg ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, iuțari, crăițe)
  • 1 kg ciuperci champignon, conservate
  • 1 kg ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 2 kg ardei capia copți
  • 1 kg vinete
  • 750 ml ulei
  • 800 g pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • zahăr, după gust (dacă necesită)
  • piper
  • cimbrișor
  • măghiran
  • ierburi de grădină

Mod de preparare

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi gălbiorii.

Punem uleiul la încins și călim ceapa în el până se pătrunde ușor și își schimbă culoarea.

Adăugăm, apoi, ciupercile de pădure tocate mărunt și amestecăm intens, pentru că acestea au tendința de a se lipi.

Adăugăm și usturoiul răzuit și îl amestecăm bine printre ingrediente să le parfumeze intens.

Apoi picurăm puțină zeamă de la ardeii copți, pe care avem grijă să o păstrăm.

Amestecăm bine ciupercile cu ceapa pe foc până se pătrund, apoi adăugăm ciupercile champignon tocate mărunt, ardeiul copt, de asemeni tocat și vinetele coapte, tocate mărunt.

Dăm vasul la cuptor, la 175 de grade C, pentru aproximativ 2 ore, timp în care mai amestecăm în zacuscă, periodic.

După acest interval începe uleiul să se ridice la suprafață, semn că toate ingredientele sunt pătrunse.

Scoatem vasul din cuptor, adăugăm pasta de roșii, o parte din condimente și sare, omogenizăm bine totul și din nou dăm vasul la cuptor pentru 30 de minute.

Gustăm, apoi, zacusca de ciuperci combinate cu ardei copt și vinete, îi mai potrivim gustul cu condimente, sare și zahăr și o mai lăsăm 10 minute la cuptor.

Eu am adăugat o lingură de zahăr pentru că și pasta de roșii și ardeii copți au fost ușor dulci.

Spălăm borcanele și le sterilizăm pentru 10 minute în cuptorul aprins, după ce scoatem zacusca.

Apoi le umplem fierbinți cu zacusca fierbinte și înfiletăm capacele.

Dăm borcanele la cuptor cu focul aprins pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm acolo până se răcesc complet.

Le etichetăm frumos și le trecem în cămară.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti

Postat de merisor67

Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti

Se coc ardeii, se presara sare peste ei si se lasa intr-un vas acoperit, 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Sarea ajuta sa se curete foarte usor, mai ales zonele care nu s-au...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe

Postat de Dya

Zacusca cu ghebe

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2018, 11:56
la 08.10.2018, 12:18
buna buna
la 08.10.2018, 12:19
Mulțumesc!
la 08.10.2018, 12:30
Irezistibila!!!
la 08.10.2018, 12:42
Trebuie să fie tare bună...!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking