Ingrediente
- 2 kg ceapa
- 5 kg gogosari rosii
- 2,5 kg peste(macrou)
- 1 kg morcovi
- 500 ml ulei
- 500 ml suc de rosii
- 15 foi de dafin
- 1 plic( 20 g) piper boabe
- sare
Mod de preparare
- morcovii se dau pe razatoarea mica
- pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele
- gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne
- intr-o oala mare(cca 10 l) se pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena
- in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute
ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!
- se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|