Zacusca de vinete

Postat de Moni_alex in Zacusca
27 Sep 2015 | 3444 vizualizari
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 1 litru suc de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 4 foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare
  • 400-450 ml ulei

Mod de preparare

Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs.

Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa.

Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am maruntit cu o lingura de lemn.

Intr-o cratita incapatoare se pun pe rand ceapa, morcovii, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si se fierb la foc potrivit 15-20 minute.Se adauga sucul de rosii si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora la foc mic.

Se pune zacusca fierbinte in borcanele spalate si uscate, se pun capacele si le sterilizam in cuptorul preincalzit aproximativ o ora la foc foarte mic.

In tava aragazului odata cu borcanele am pus si apa calduta pentru a evita plesnirea borcanelor.

Nu se mai deschide usa cuptorului dupa ce am pus borcanele si dupa ce se opreste focul se lasa in cuptor pana a doua zi, cand se scot si le punem in camara.

Delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 00:28
Delicios
la 27.09.2015, 01:23
la 27.09.2015, 06:45
Buna!
la 27.09.2015, 07:16
buna
la 27.09.2015, 07:55
Yammy!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking