Zacusca de vinete cu fasole boabe

Postat de mimmi in Zacusca
1 Sep 2011 | 8454 vizualizari
Zacusca de vinete cu fasole boabe

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg ardei
  • 3 kg fasole boabe proaspata
  • 2 l ulei
  • 2 l bulion
  • 2 kg ceapa
  • foi dafin
  • piper,sare,zahar dupa gust
  • 150g pasta ardei
  • frunze telina
  • szalicil

Mod de preparare

Se coc vinete,gogosarii si ardeii se curata de pielita si seminte

Se macina vinetele,gogosarii si ardeii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine transparenta se pune bulionul,vinetele,gogosarii si ardeii. Se lasa la fiert cca 30 de minute,se pun condimentele dupa gust,restul de ulei,pasta de ardei,frunze de telina si foi dafin.

Cand zacusca e aproape fiarta se adauga fasolea boabe in prealabil fiarta in apa cu sare. Se mai lasa sa fiarba pana cand uleiul iasa la suprafata

Se toarna fierbinte in borcanele spalate,uscate si calde,pe deasupra se presara putin szalicil. Se lasa la racit invelite in paturi. Se pastreaza la loc racoros si intunecat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca cu fasole,gogosari si vinete

Postat de kamy

Zacusca cu fasole,gogosari si vinete

Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Postat de mimmi

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 01.09.2011, 16:03
Daaaaaaaaaaaaa , si cu vinete ca eu am mancat de la cineva de fasole , dar nu mi-a placut deloooc , n-avea nici un gust , da' cred ca nici nu stia s-o faca
la 01.09.2011, 16:11
interesant
la 01.09.2011, 16:14
la 01.09.2011, 18:29
E preferata noastra ! E asa de buna incat nu ne mai saturam de ea !
la 01.09.2011, 19:22
mancam la o prietena de familie zacusta de asta si era atat de buna

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking