Zama aita de fasole verde

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
11 Mai 2020 | 308 vizualizari
Zama aita de fasole verde

 Pentru mine este cea mai buna zama de fasole verde . Asa o facea si bunica .Nu conteaza ca nu are carne . Gustul bun vine de la prima fasole verde , aparuta pe piata . Cand o voi strange de la mine din gradina va fi exceptionala . Termenul de aita vine dela usturoi, ai cum se spune pe la noi prin zona Clujului .

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde lata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 morcovi noi
  • 1 radacina patrunjel noua
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba cu varf
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper-optional

Mod de preparare

  1. Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm .
  2. Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D
  4. Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul , morcovul si patrunjelul .
  5. Adugati faina alba si boiaua , asa cum ati face un rantas .
  6. Stingeti cu apa fierbinte . Sarati .
  7. Adugati fasolea la fiert .
  8. Se va fierbe foarte repede pentru ca  fasolea verde si toate legumele sunt crude .
  9. La sfarsit se pun rosiile pasate si se asezoneaza cu mult patrunjel verde .
  10. Daca va place se poate folosi mai mult usturoi .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama aita de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Supa crema de legume

Postat de oanapl

Supa crema de legume

Cureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...

Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Postat de mihaelar63

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.05.2020, 21:37
la 11.05.2020, 21:43
Deci, cu usturoi...? Bună...!
la 11.05.2020, 21:48
la 11.05.2020, 22:21
Ai dreptate Mihaela, prima fasole verde este cea mai buna!
la 11.05.2020, 22:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking