Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
18 Sep 2018 | 3175 vizualizari
Zama  de cartofi cu afumatura, anis si chimen

,, Provocarea GastroArt "  Zama de cartofi se stie, este cea mai buna cu afumatura. Imi place sa asezonez preparatele calde de cartofi cu chimen. Cum am interzis la marar [ sotul s-a saturat de el in vremea armatei :D ] am introdus anasonul verde la inaintare.  Va garantez o zama / ciorba pe cinste specific ardeleneasca. Este atat de gustoasa incat nu are nevoie nici de smantana.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg afumatura
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie2 foi dafin
  • 1 gogosar
  • 1/2 telina radacina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura ,, Eros Pista "-pasta de ardei iute , productie proprie
  • 1 lingura chimen seminte
  • anason verde frunze si inflorescenta
  • smantana -optional
  • otet de mere -optional
  • sare -optional

Mod de preparare

  1. Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari.
  2. Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt.
  3. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete.
  4. Gogosarul se spala, se curata si se taie marunt.
  5. Afumatura se spala si se opareste cu apa fierbinte.
  6. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte.
  7. Adaugati restul radacinoaselor si gogosarul.
  8. Amestecati cu pasta de ardei iute si turnati deasupra 2 l apa.
  9. Fierbeti impreuna cu afumatura.
  10. Puneti la fiert si chimenul + foile de dafin + o tulpina de anis.
  11. In momentul cand morcovul si carnea incepe sa se patrunda adaugati cartofii.
  12. Atentie!!! Sarati doar daca este necesar, afumatura contine suficienta sare.
  13. La sfarsitul prepararii scoateti din zama tulpina de anis si foile de dafin.
  14. Gustati si sarati daca este nevoie.
  15. Afumatura se taie marunt cubulete si se adauga la servire in farfuria decorata cu anis verde -frunze si flori.
  16. Cine doreste, poate servi si cu smantana.
  17. Nu uitati sa puneti pe masa ceapa rosie sau verde si ardei iute.

               Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:  Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa...

Citeste continuarea

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de mihaelar63

Supa cu tortellini si fasole verde

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 21:22
la 18.09.2018, 21:27
Ce ciorbiță bună ai făcut, Mihaela! Nici nu-i de mirare că bietul motănel i-a tot dat târcoale...!
la 18.09.2018, 21:28
Rodica , multumesc !!! Stie motanul ce este bun )
la 18.09.2018, 21:36
Știm și noi, Mihaela, dar nu ajungem pe acolo...!
la 18.09.2018, 21:43
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking