Ingrediente
- 8 kg rosii
- 6 kg ardei capia (sau ardei gras)
- 5-6 legaturi mari cu frunze de telina
- 10-12 legaturi cu patrunjel
- 8 linguri cu ulei
- 1 pliculet conservant
- sare dupa gust
Mod de preparare
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente.
Ardeii se spala bine, se curata de cotor si seminte, se taie felii si se da prin masina de tocat. Ardeii tocati se pun la fiert impreuna cu restul de ulei, vreo 2 ore, iar cand au dat in cateva clocote turnam sucul de rosii peste. Lasam sa fiarba cateva ore, 2-3 ore, si apoi punem sare dupa gust.
Intre timp spalam bine verdeturile, taiem cotoarele vestejite si dam pe masina de tocat. Oprim focul, punem conservantul si verdeturile. Amestecam bine si apoi lasam la racit. Punem in borcane sau in sticle.
Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|