Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

Postat de Ina in Conserve
22 Aug 2011 | 40670 vizualizari
Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme , cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :D

Ingrediente

  • rosii  
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • aspirine
  • borcane ( cu filet sau cu capace pentru capsat )

Mod de preparare

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii  jumatati. 

Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa  umplem bine toate spatiile libere .  La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru  25-30 minute. 

La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit. 

Depozitam in camara/ beci . 

Preparate in acest mod ( fara sare , fara zahar ) , rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .

P.S. Toate legumele sunt din curtea mea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe si sosuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

Postat de Bucataras

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...

Citeste continuarea

Gogoșari în sos aromat

Postat de panacris

Gogoșari în sos aromat

Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 22.08.2011, 21:36
harnicuta
la 22.08.2011, 21:40
super modalitate
la 22.08.2011, 21:51
asa mai zic si eu ,sa tot faci conserve pentru iarna cand ai in gradina..................
la 22.08.2011, 21:53
Doamne ce minunat! Cat mi-ai incantat privirea Inisor cu gradina vreau si eu sa iau de pe ramurica o rosioara coapta...de-ai stii cat imi place mirosul...
la 22.08.2011, 22:05
vad ca te pregatesti sa stai la iarna incuiata cu Costel in casa,la cate provizii ai facut
vreau si eu o soacra

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking