Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

Postat de Ina in Conserve
22 Aug 2011 | 40383 vizualizari
Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme , cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :D

Ingrediente

  • rosii  
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • aspirine
  • borcane ( cu filet sau cu capace pentru capsat )

Mod de preparare

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii  jumatati. 

Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa  umplem bine toate spatiile libere .  La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru  25-30 minute. 

La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit. 

Depozitam in camara/ beci . 

Preparate in acest mod ( fara sare , fara zahar ) , rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .

P.S. Toate legumele sunt din curtea mea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe si sosuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Sos rosu usturoiat

Postat de ladydi

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa...

Citeste continuarea

Mere la borcan pentru deserturi

Postat de rocsi_1612

Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase, pe care le scurgeti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2011, 21:36
harnicuta
la 22.08.2011, 21:40
super modalitate
la 22.08.2011, 21:51
asa mai zic si eu ,sa tot faci conserve pentru iarna cand ai in gradina..................
la 22.08.2011, 21:53
Doamne ce minunat! Cat mi-ai incantat privirea Inisor cu gradina vreau si eu sa iau de pe ramurica o rosioara coapta...de-ai stii cat imi place mirosul...
la 22.08.2011, 22:05
vad ca te pregatesti sa stai la iarna incuiata cu Costel in casa,la cate provizii ai facut
vreau si eu o soacra

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking