Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun

Postat de cris2711 in Dulciuri
18 Noi 2012 | 11791 vizualizari
Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun

Este una dintre retetele noastre preferate de checsuri de Craciun.Va servim cu mare drag:).

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 300 gr.zahar pudra
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 450 gr. migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider.

In restul compozitiei se adauga migdalele macinate,coaja rasa de la o lamaie  si 2 lingurite cu scortisoara.

Aluatul se intinde cu sucitorul, circa 1/2 cm grosime si cu forma de stelute se pregatesc pentru copt.

Pe o tava unsa bine sau cu hartie de copt se pun stelutele una langa alta.

Se ia compozitia de la frigider si se orneaza stelutele desupra.

Apoi se adauga tava la cuptor la 160° pentru circa 20 de minute.

Se scot ,se lasa la racit iar apoi se adauga in doza de fursecuri de Craciun unde se pastreaza pana in seara de Ajun.Daca rezistati=))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de Oana

Desert placinta cu dovleac

Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 14:22
Nu ştiu cum se traduce dar ştiu cum se mănâncă
la 18.11.2012, 14:23
padre...
la 18.11.2012, 14:25
si se mananca repede la cat de bune sunt!
la 18.11.2012, 14:25
am sa o incerc cu mare drag...sper sa imi iasa
la 18.11.2012, 14:26
Nici eu nu stiu cum se traduce, dar daca Padre stie cum se mananca, trebuie sa-l credem pe cuvant

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking