Ziua si Noaptea

Postat de Alina26 in Prajituri
6 Ian 2014 | 19256 vizualizari
Ziua si Noaptea

O prajitura foarte gustoasa pe care o facea mama de sarbatori!!!Mai ales pentru Revelion!! Nu lipsea niciodata!!! :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 250 g margarina/unt
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta portocale

Mod de preparare

1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.

2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.

3.Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina o tava(cea de la cuptor) punem compozitia obtinuta si dam la cuptor la 180° pentru 15 minute (pana s-a copt jumatate)

4.Intre timp batem galbenusurile spuma cu 200 g zahar pana devine o crema spumoasa si isi dubleaza volumul.

5.Aceasta o punem peste blatul din cuptor si dam iar tava la cuptor pentru 15 minute.Trebuie sa se intareasca aceasta glazura.

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.Eu am taiat romburi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ziua si Noaptea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura zi si noapte

Postat de nadina73

Desert prajitura zi si noapte

Blat:  Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 14:09
la 06.01.2014, 14:10
la 06.01.2014, 14:13
la 06.01.2014, 14:24
buna
la 06.01.2014, 14:25
foarte buna prajitura asta! Eu o stiu de Chinezoaica

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking