Zucchini in stil mediteranean

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2021 | 13426 vizualizari
Zucchini in stil mediteranean

Acest aperitiv cu zucchini (sau dovlecel de vară) este aromat și gustos. L-am tăiat în patru și l-am umplut cu brânză Mozzarella, Camembert, măsline kalamata, ulei de măsline și mirodenii.

Ingrediente

  • 1 zucchini,
  • Ulei de măsline, după gust,
  • Un praf de sare,
  • 1 bulgăraș de brânză Mozzarella,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Măsline kalamata fără sâmburi, după gust
  • 80 g brânză Camembert,
  • Coriandru boabe, după gust,
  • 4 roșii cherry (pentru decor)

Mod de preparare

 

 

Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două.

Pui sare pe fiecare bucată de zucchini.

Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient.

Rupi bucățele din bulgărașul de mozzarella și pui pe fiecare zucchini.

Presari oregano și busuioc.

Adaugi măslinele kalamata (eu le scot sâmburii și le țin într-un borcan cu ulei) și apoi brânză Camembert ruptă cu mâna.

Adaugi boabe de coriandru proaspăt râșnite.

Le dai la cuptor la foc mediu pentru aprox 30 de minute, la foc mic (sau în funcție de cuptor).

La final, le decorezi cu câteva roșii cherry.

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/zucchini-in-stil-mediteranean.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de aalliinnaa07

Ciuperci umplute la cuptor

Curatam ciupercile de pielita si desprindem coditele.Spalam ciupercile si coditele si le punem la scurs pe un prosop de hartie. Coditele de la ciuperci se taie marunt, la fel si usturoiul,...

Citeste continuarea

Bruschetta cu sardine

Postat de ctlina

Bruschetta cu sardine

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2021, 17:37
la 22.04.2021, 18:15
Bun, bun!
la 22.04.2021, 19:49
Bun!
la 22.04.2021, 20:22
Delicioși!
la 22.04.2021, 20:56

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking