Zucchini in stil mediteranean

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2021 | 14046 vizualizari
Zucchini in stil mediteranean

Acest aperitiv cu zucchini (sau dovlecel de vară) este aromat și gustos. L-am tăiat în patru și l-am umplut cu brânză Mozzarella, Camembert, măsline kalamata, ulei de măsline și mirodenii.

Ingrediente

  • 1 zucchini,
  • Ulei de măsline, după gust,
  • Un praf de sare,
  • 1 bulgăraș de brânză Mozzarella,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Măsline kalamata fără sâmburi, după gust
  • 80 g brânză Camembert,
  • Coriandru boabe, după gust,
  • 4 roșii cherry (pentru decor)

Mod de preparare

 

 

Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două.

Pui sare pe fiecare bucată de zucchini.

Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient.

Rupi bucățele din bulgărașul de mozzarella și pui pe fiecare zucchini.

Presari oregano și busuioc.

Adaugi măslinele kalamata (eu le scot sâmburii și le țin într-un borcan cu ulei) și apoi brânză Camembert ruptă cu mâna.

Adaugi boabe de coriandru proaspăt râșnite.

Le dai la cuptor la foc mediu pentru aprox 30 de minute, la foc mic (sau în funcție de cuptor).

La final, le decorezi cu câteva roșii cherry.

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/zucchini-in-stil-mediteranean.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un bol micut punem fasiile de ardei, putina sare, piper, 1 lingura de ulei si otetul. Le...

Citeste continuarea

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista

Aperitiv pungute cu ciuperci

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2021, 17:37
la 22.04.2021, 18:15
Bun, bun!
la 22.04.2021, 19:49
Bun!
la 22.04.2021, 20:22
Delicioși!
la 22.04.2021, 20:56

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking