Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris in Mancaruri de legume
31 Aug 2020 | 10168 vizualizari
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

La cererea publicului am umplut și zuchini! ;)  Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.  Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Zuchini 3 bucăți mari,
  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Prosciutto 2 felii cca. 50 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 100 g,
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 50 g,
  • Ceapă verde sau chives,
  • Mărar proaspăt (opțional),
  • Pătrunjel verde (opțional).

Mod de preparare

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, prosciutto tocat mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.

Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata calda de cartofi cu spanac

Postat de Sylvia

Salata calda de cartofi cu spanac

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai...

Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67

Musaca de vinete cu dovlecei

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2020, 20:18
la 31.08.2020, 20:27
Foarte gustos!
la 31.08.2020, 21:25
la 31.08.2020, 22:30
la 31.08.2020, 23:13
Imi plac si mie!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking