Cheesecake fals
In Dulciuri la 4 Feb 2022
Cheesecake fals
Se sfarmă biscuiții și se amestecă cu unt topit.Se pun într-o formă de tort și se presează.Se bate frișca și se adaugă albușul bătut spumă cu zahărul. Se inmoaie gelatina și se toarnă peste frișcă și albuș.Se toarnă totul peste blatul de biscuiți și se dă la rece o...
Se însiropează foile cu sirop din apă și vanilie. Se bate frișca cu zahărul și se adaugă întăritorul de frișcă. Se ung foile cu crema de frișcă și se suprapun. Se decorează după gust cu glazură de ciocolată.
Salată Boeuf
In Salate la 30 Ian 2022
Salată Boeuf
Se fierb legumele și carnea în supă.Se scot și se scurg, se taie mărunt, se amestecă.Se fierbe un ou tare și se face o maioneză cu cele două ouă: unul crud și unul tare.Se amestecă maioneza cu legumele mărunțite, castravetele murat tăiat cuburi și carnea tăiată mărunt și...
Lubă
In Retete diabetici la 5 Dec 2021
Lubă
Tai dovleacul felii potrivit de groase.Îl cureți de semințe.Îl pui în tavă și-l dai la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu.Lași la copt până se înmoaie și îl scoți.Lași luba la răcit și o consumi la desert.Semințele se pot mânca prăjite,...
Se amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și zahărul sau ambele.Se adaugă 3 linguri smântână.  Se ia scrobul cu polonicul și se...
Creier de porc pane
In la 27 Noi 2021
Creier de porc pane
Clătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești în ulei încins.Se scot bucățile prăjite pe ambele părți pe un șervet de bucătărie...
Se curăță dovleacul de coajă.Se taie felii groase de un deget.Se sărează feliile și se lasă la scurs. Se tăvălesc feliile prin făină și apoi ou bătut.Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți. Se servesc calde sau reci cu salată și garnitură.
Orez cu lapte
In Dulciuri la 17 Aug 2021
Orez cu lapte
     Se pune apa la fiert cu zahărul.Se adaugă orezul când fierbe. Se lasă la fiert până scade.Se adaugă laptele călduț și se lasă să fiarbă în continuare.Când orezul e fiert se pune în boluri și se ornează cu o lingură de dulceață.
Se pune apa la fiert cu zahărul și vanilia.Când clocotește se pune orezul spălat și sarea.Se lasă să fiarbă până se inmoaie orezul.Se adaugă laptele călduț cu zahărul și se lasă la fiert.Cînd s-a fiert se pune in cupe și se ornează cu o lingură de dulceață.
Se fierb pastele în apă clocotită cu sare.Se scurg de apă, se clătesc și se amestecă cu biscuiții sfărmați într-o cratiță cu ulei. Se încălzesc puțin și se servesc calde sau reci.
Foi:  Intr-un vas se amestecă faina, sarea, zaharul , ouale batute, untura si bicarbonatul de amoniu stins in lapte fierbinte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se imparte in 4 bucati egale si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz timp de aproximativ 6-8 minute, la...
Se bat spumă albușurile și se adaugă zahărul, vanilia,gălbenușurile, uleiul,făina în ploaie și se amestecă prin răsturnare. Se coace în formă de chec sau cum doriți.Crema se preparăpe foc mic: Se pun ouăle pe foc și se amestecă cu zahărul și cacaua până se...
S bate carnea de porc și se sărează.Se trece prin făină și ou și se prăjește în ulei.Se amestecă usturoiul pisat,sarea cu carnea tocată și oul șu se formează bile care se prăjesc în ulei. Se taie cârnațul bucăți și se frige la foc mic.Se aranjează pe platou...
Se fierb ouăle tari. Se decojesc și se taie bucăți.Se taie longitudinal castraveții și se pun pe un platou. Lângă ei se pun celelalte ingrediente feliate sau nu.Se servește rece ca aperitiv.
Creier de porc pane
In Dulciuri la 23 Ian 2021
Creier de porc pane
Se pune creierul în apă și se lasă să stea pentru a se scurge sângele din el.Se sărează după gust sau se sărează oul bătut.Se trece prin făină și ou bătut și se prăjește în ulei încins.
Desert gogosi
In Dulciuri la 23 Ian 2021
Desert gogosi
Se amestecă laptele cu zahărul, drojdia, ouăle, coaja rasă de portocală, făina până se formează un aluat moale. Se pune pe planșetă și se frământă adăugând unt topit treptat. Se formează o cocă moale puțin lipicioasă și se lasă 30 min la dospit. După...
Bulgări de zăpadă
In Dulciuri la 20 Ian 2021
Bulgări de zăpadă
Se fierbe laptele cu zahărul și gălbenușurile. Se adaugă amidonul pentru îngroșare.Se amestecă mereu până se îngroașă ca o smântână.Se bat spumă albușurile între timp.Se adaugă 2-3 linguri zahăr. Într-o cratiță lată se pune apa la...
Prima foaie: Se bate spumă un albuș.Se adaugă 1 lingură zahăr, vanilie, sare, 2 linguri făină, 3 linguri ulei, 20 g nucă de cocos.Se toarnă în tava de chec și se coace.Se procedează la fel cu a doua foaie. Crema :Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și se pun pe foc...
               Se decongelează vinetele coapte și se toacă mărunt.Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se amestecă.Se adaugă uleiul treptat.Se amestecă, se potrivește de sare și se ornează.Se servește rece.
Fierbi cartofii în coajă, îi cureți și îi decojești. Pasezi cartofii și îi amesteci cu un ou bătut, sare, piper.Razi brânza telemea pe răzătoare și o amesteci cu toate ingredientele de mai sus. Formezi bile cu mâinile ude și le pui la congelator 30...
Desert Dobos cu foi
In la 7 Ian 2021
Desert Dobos cu foi
 Se amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius. Crema: Se amestecă ouăle cu zahărul pe foc mic până se îngroașă și se adaugă...
Se bat ouăle cu sarea. Între timp se prăjește slănina în ulei, se pun jumările și se toarnă ouăle bătute. Se prăjesc până se coagulează și se servește papara cu murături sau salate de legume crude, salată de sfeclă roșie.
Chifteluțe
In la 5 Ian 2021
Chifteluțe
Se amestecă într-un bol carnea tocată cu sarea, oul și frunzele mărunțite și se formează biluțe cu mâinile ude.Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți.Se servesc calde cu garnitură de cartofi sau orez și salate sau reci ca umputură la șandvisuri.
Șnițel de porc
In la 4 Ian 2021
Șnițel de porc
Se taie carnea felii și se bate fiecare felie ca să se întindă și să se frăgezească.Se sărează și se bate ușor cu pumnul.Se trece prin făină apoi prin ou bătut și se prăjește în ulei încins pe ambele părți. Se servește cald sau rece cu garnituri și salate...
Salată de vinete
In Salate la 1 Ian 2021
Salată de vinete
Se decongelează vinetele coapte. Se toacă și se amestecă cu sarea și usturoiul pisat.Se prepară o maioneză din 2 ouă fierte și un gălbenuș crud.Se amestecă cu vinetele și se decorează cu maioneză și frunze de pătrunjel, măsline.
Se bat spumă 2 albușuri și se amestecă cu 2 linguri zahăr și gălbenușurile, făina. Se amestecă prin răsturnare și se coace prima foaie de blat la foc mediu până trece testul scobitorii. La fel se procedează cu a doua foaie. Se bate frișca și se amestecă cu zahăr și...
Se fierbe sfecla întreagă și cu coajă. Se curăță de coajă după ce s-a răcit și se dă pe răzatoarea mare. Se amestecă cu sarea, uleiul, sucul de lămâie și chimenul până se omogenizează. Se servește la fripturi.
Se fierbe sfecla cu coajă în apă și se curăță după ce s-a răcit.Se rade pe răzătoarea mare și se condimentează cu sare, chimen, suc de lămâie, ulei după gust.Se servește alături de friptură.
Tort de mere
In la 23 Dec 2020
Tort de mere
         Se curăță merele de coajă și se scoate cotorul cu semințe.Se umplu cu zahăr și unt și se pun într-o oală la fiert în puțină apă, zahăr, unt.Când s-au înmuiat se acoperă cu blatul preparat astfel: se bat spumă albușurile,...
Tort din bezea
In la 23 Dec 2020
Tort din bezea
Se bat ouăle spumă, se adaugă zahărul treptat și se continuă procesul de batere a spumei până se întărește.Se adaugă vanilia. Pe o hârtie de copt se desenează un cerc după o farfurie și se toarnă pe el bezea pentru a se coace o foaie de 1 cm grosime. Se coc...
Afisate 1 - 30 din 64 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking