Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs.
Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe...
Varza se toaca si se freaca cu sare si se lasa 15 minute.
Se pune pe fundul unei cratite marar uscat, fire de cimbru si un strat de varza tocata, apoi un strat de costita de porc, iar varza, iar costita si punem si bulion indoit cu apa si in final un strat de varza si adaugam...
Fasolea se pune la inmuiat de seara pana a doua zi.
Speli rata si o portionezi. Bucatile de carne le saram, piperam si le prajim intr-o tigaie cu putina untura
Dupa ce ai prajit carnea o asezi intr-o cratita. In untura in care ai prajit carnea, calesti ceapa ,morcovul si telina care...
Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa...
Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta,...
Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.
Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.
Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand...
Fasolea se lasa la umflat 24 de ore si se schimba apa la ele de 3 ori.
Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot aruncam apa .Le lasam la fiert si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot...
Fasolea se pune in apa calda pt ca sa se umfle bine.Le lasam 24 de ore la umflat si le schimbam apa de 2-3 ori.
Fasolea se pune la fiert cu sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu,sau 1 lingurita de zahar,cand dau in clocot se arunca apa.E bine sa aruncam apa de 3...
Se face aluat ca pentru paine .Adica intr-un castron se pune cantitatea de faina precizata facem o gaura in mijloc apoi punem sare ,1 ou si drojdia cu putina apa calduta si apoi framantam bine ,la framantat mai adaugam si putin ulei si se lasa sa creasca aluatul, apoi il intindem si il punem...
Castravetii se spala bine.Telina taiata felii, ardeii iuti se despica in doua, morcovul se curata si se taie rondele, se curata usturoiul.
Se pune pe fundul borcanului marar uscat, rondele de morcov, usturoi si telina si se aseaza unul cate unul castravetii. Pe la jumatatea borcanului mai...
Ouale se pun la fiert 7 minute, apoi se pun in apa rece 5 minute pt ca sa se curate de coaja mai bine, apoi le curatam de coaja si le taiem pe lung, scoatem galbenusurile si le punem intru-n bol separat dearece le folosim pentru pasta.
Galbenusurile se freaca bine, se pune sare, piper, adaugam...
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel se spala si se pun la fiert toate in coaja lor, in apa cu sare sau condimente.
Pieptul de pui se pune la fiert. Intre timp taiem gogosarii si castravetii murati cubulete. Se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) pentru a nu lasa zeama deoarece inmoaie...
Cartofii se curata si se spala si se taie rondele.
Se lasa in apa rece 30 minute si se schimba apa de 3 ori.
Dupa ce se scot din apa se freaca cu cimbru, sare, piper si se lasa 10 minute .
In tigaie se pune putin ulei,apoi cartofi si lasam pana se prajesc.
Se scot din tigaie si se pun...
Carnea de vita se pune intr-un bol, se adauga sare, piper, condimentele granulate, cimbru
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un ceaun de tuci pana se inmoaie, se pune slanina afumata taiata foarte marunt,orezul care a fost spalat in 2-3 ape si bulion 2-3 linguri. Se amesteca bine,...
Gogosarii se spala si se curata de seminte,si se taie in 4 bucati.
Intr-un lighean se pune 1 litru de otet ,zaharul , 2 lingurite de sare fina si se amesteca lichidul pana se topeste tot zaharul.
Gogosarii se pun in lighean si se amesteca bine si se acopera ligheanul cu hartie.
Se...
Copanelele se spala si se cresteaza si se pun la bait ,in bere cu sare,piper,usturoi zdrobit,rozmarin si condimenete granulate.La bait se lasa cate ore.
Se bat 6 oua foarte bine ,se pregateste intru-n bol susanul iar in alt bol pesmetul.Copanele se scot de la bait si se dau...
Ceafa de porc se condimenteaza se sareaza dupa gust ,piper.
Carnatii se taie rondele mai groase.
Cartofi se curata si se taie in patru si se freaca cu putin rozmarin si usturoi pisat ,cimbru si se lasa 15 min sa se linisteasca.
Tava se unge cu ulei si se asaza bucatile de ceafa...
Puiul se spala bine si se pune intr -un bol plin cu bere si usturoi pisat.
Trebuie sa fie crestat .
Se lasa la frigider 12 ore.
Se baga puiul pe o sticla de jumate de litru de bere care se umple cu apa
In crestaturile facute se pun bucati de usturoi si ardel.
Se face un...
Pastravii se cresteaza pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os. Se sareaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca.
Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi morcovul taiat rondele si feliile de lamaie.
Pestele se pune deasupra legumelor...
Carnea de miel se pune in otet cu apa jumate apa si jumate otet si se da un clocot,Se prepara un bait din condiment pt carne de miel ,delicat sare,piper,rozmarin ,cimbru ,usturoi si vin.Dupa ce se raceste carnea care a fost scoasa din apa cu otet care a fost pe foc,se pune in BAIT si se lasa...
Pulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se intind pe un tocator si la mijlocul pulpei se pune un carnat, o fasie de cascaval, o fasie de ardei rosu si verde si o maslina taiata in doua si doua feliute de usturoi. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru.
Se ruleaza si se...
Cartofi se fierb in coaja lor,impreuna cu morcovi.Dovlegei se spala si se curata si se dau pe razatoarea mare intru bol,vinetele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se stropesc cu lamaie si se pune sare.Cartofi se lasa la racit inpreuna cu morcovi,dupa racire se curata si se dau pe razatoarea...