Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs. Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe...
Varza se toaca  si se freaca cu sare si se lasa 15 minute. Se pune pe fundul unei cratite marar uscat, fire de cimbru si un strat de varza tocata, apoi un strat de costita de porc, iar varza, iar costita  si punem si bulion indoit cu apa si in final un strat de varza si adaugam...
Fasolea se pune la inmuiat de seara pana a doua zi. Speli rata si o portionezi. Bucatile de carne le saram, piperam si le prajim intr-o tigaie cu putina untura Dupa ce ai prajit carnea o asezi intr-o cratita. In untura in care ai prajit carnea, calesti ceapa ,morcovul si telina care...
Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat  si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa...
Clatite cu branza
In Dulciuri la 6 Apr 2013
Clatite cu branza
Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta,...
Placinte cu branza
In Dulciuri la 5 Apr 2013
Placinte cu branza
Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia. Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand...
Fasolea se lasa la umflat 24 de ore  si se schimba apa la ele de 3 ori. Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot  aruncam apa .Le lasam la fiert  si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot...
Salata de fasole
In Salate la 5 Apr 2013
Salata de fasole
Fasolea se pune in apa calda pt ca sa se umfle bine.Le lasam 24 de ore la umflat si le schimbam apa  de 2-3 ori. Fasolea se pune la fiert  cu sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu,sau 1 lingurita de zahar,cand dau in clocot se arunca apa.E bine sa aruncam apa de 3...
Se face aluat ca pentru paine .Adica intr-un castron se pune cantitatea de faina precizata facem o gaura in mijloc apoi punem sare ,1 ou si drojdia cu putina apa calduta si apoi framantam bine ,la framantat mai adaugam si putin ulei si se lasa sa creasca aluatul, apoi il intindem si il punem...
Castraveti murati
In la 4 Apr 2013
Castraveti murati
Castravetii se spala bine.Telina taiata felii, ardeii iuti se despica in doua, morcovul se curata si se taie rondele, se curata usturoiul. Se pune pe fundul borcanului marar uscat, rondele de morcov, usturoi si telina si se aseaza unul cate unul castravetii. Pe la jumatatea borcanului mai...
Ouale se pun la fiert 7 minute, apoi se pun in apa rece 5 minute pt ca sa se curate de coaja mai bine, apoi le curatam de coaja si le taiem pe lung, scoatem galbenusurile si le punem intru-n bol separat dearece le folosim pentru pasta. Galbenusurile se freaca bine, se pune sare, piper, adaugam...
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel se spala si se pun la fiert toate in coaja lor, in apa cu sare sau condimente. Pieptul de pui se pune la fiert. Intre timp taiem gogosarii si castravetii murati cubulete. Se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) pentru a nu lasa zeama deoarece inmoaie...
Cartofii se curata si se spala si se taie rondele. Se lasa in apa rece 30 minute si se schimba apa de 3 ori. Dupa ce se scot din apa se freaca cu cimbru, sare, piper si se lasa 10 minute . In tigaie se pune putin ulei,apoi cartofi si lasam pana se prajesc. Se scot din tigaie si se pun...
Sarmalute in foi de vita
In la 3 Apr 2013
Sarmalute in foi de vita
Carnea de vita se pune intr-un bol, se adauga sare, piper, condimentele granulate, cimbru Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un ceaun de tuci pana se inmoaie, se pune slanina afumata taiata foarte marunt,orezul care a fost spalat in 2-3 ape si bulion 2-3 linguri. Se amesteca bine,...
Gogosari in otet
In la 3 Apr 2013
Gogosari in otet
Gogosarii se spala si se curata de seminte,si se taie in 4 bucati. Intr-un lighean se pune 1 litru de otet ,zaharul , 2 lingurite de sare fina si se amesteca lichidul pana se topeste tot zaharul. Gogosarii se pun in lighean si se amesteca bine si se acopera ligheanul cu hartie. Se...
Copanelele se spala si se cresteaza si se pun la bait ,in bere cu sare,piper,usturoi zdrobit,rozmarin si condimenete granulate.La bait se lasa cate ore. Se bat 6 oua foarte bine ,se pregateste intru-n bol susanul iar in alt bol pesmetul.Copanele se scot de la bait si se dau...
Ceafa de porc se condimenteaza se sareaza dupa gust ,piper. Carnatii se taie rondele mai groase. Cartofi se curata  si se taie in patru si se freaca cu putin rozmarin si usturoi pisat ,cimbru si se lasa 15 min sa se linisteasca. Tava se unge cu ulei si se asaza bucatile de ceafa...
Puiul se spala bine si se pune intr -un bol plin cu bere si usturoi pisat. Trebuie sa fie crestat . Se lasa la frigider 12 ore. Se baga puiul pe o sticla de jumate de litru de bere care se umple cu apa In crestaturile facute se pun bucati de usturoi si ardel. Se face un...
Pastravii se cresteaza pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os. Se sareaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca. Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi morcovul taiat rondele si feliile de lamaie. Pestele se pune deasupra legumelor...
Carnea de miel se pune in otet cu apa jumate apa si jumate otet si se da un clocot,Se prepara un bait din condiment pt carne de miel ,delicat sare,piper,rozmarin ,cimbru ,usturoi si vin.Dupa ce se raceste carnea care a fost scoasa din apa cu otet care a fost pe foc,se pune in BAIT si se lasa...
Pulpe de pui umplute
In la 31 Mar 2013
Pulpe de pui umplute
Pulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se intind pe un tocator si la mijlocul pulpei se pune un carnat, o fasie de cascaval, o fasie de ardei rosu si verde si o maslina taiata in doua si doua feliute de usturoi. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru. Se ruleaza si se...
Cartofi se fierb in coaja lor,impreuna cu morcovi.Dovlegei se spala si se curata si se dau pe razatoarea mare intru bol,vinetele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se stropesc cu lamaie si se pune sare.Cartofi se lasa la racit inpreuna cu morcovi,dupa racire se curata si se dau pe razatoarea...
Afisate 91 - 112 din 112 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking