Placinte cu branza

Postat de COSTEO in Dulciuri
5 Apr 2013 | 21940 vizualizari
Placinte cu branza

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3-4 oua
  • 120 gr smantana
  • 2 cuburi de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta vanilie
pentru umplutura
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 30 gr gris

Mod de preparare

Se incalzeste laptele,se dizolva drojdia si se amesteca cu 2-3 linguri de faina.

Lasam sa cresca la loc cald.Frecam spuma 3 galbenusuri cu zaharul si sarea,se amesteca cu drojdia dospita in lapte,coaja de lamaie ,smantana,faina si vanilia.

Se framanta aluatul timp de 20 de minute adaugand putin cate putin ulei.Se lasa sa creasca timp de o ora.

Pentru a prepara umplutura ,branza de vaci se amesteca cu galbenusurile,cu smantana zahar si punem si stafide.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie cam de 5 mm grosime.Se taie patratele de circa 8/8 mm ,care se umplu.Se aduna colturile opuse unul peste altul si se ung cu galbenus de ou pentru ca sa nu se dezlipeasca si le asezam intr-o tava unsa.

Placintele le ungem pe deasupra cu galbenus batut cu zahar.

Se coc timp de 10 minute la 180 grade ,dupa care se continua coptul la 160 grade.

La final cand se termina de copt se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 18:53
gustoase
la 05.04.2013, 18:56
Bune bune!!
la 05.04.2013, 19:28
un fel de branzoici,ce frumos ti-au iesit
la 05.04.2013, 19:38
Am stat de ele ca sa imi iasa frumos, am pus dragoste si pasiune
la 05.04.2013, 19:49
Pai alea's ingrediente obligatorii si musai si niste zambete

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking