1. Punem la fiert ficatul si plamanii si separat inima pentru ca au timp de fierbere separat. 2. Spalam si curatam ceapa si usturloiul, le taiem marunt si punem la calit prima data ceapa uscata si dupa 2 minute adaugam ceapa verde si usturoiul si o lasam la inabusit tot 2 minute.  3....
Paste cu soia
In la 11 Mai 2013
Paste cu soia
1. Granule de soia se pun la fiert timp de 30 de minute cu putina sare si se lasa bine la scurs. 2. Intr-o oala se pune 1 l de apa cu sare, cand incepe sa fiarba se aduaga pastele si se lasa pe foc timp de 15 minute. 3. Ceapa si un catel de usturoi se curata si sa taie marunt si se pun la...
1. Morcovii se curata si se taie rondele nu foarte mici 2. 500 ml de apa se pun la fiert cu sare si 1 lingura zeama de lamaie, cand da in clocot se adauga morcovii. Se lasa sa fiarba 5 -7 minute si apoi ii transferam in apa rece cu gheata si ii lasam sa se raceasca. 3. Usturoiul se curata...
Miel din paine
In la 4 Mai 2013
Miel din paine
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine. 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc...
Cheesecake 1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute). 2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu. 3. Compozitia se toarna intr-o tava...
1. Ciupercile se spala, se curata, se lasa la uscat bine si se taie foarte marunt. 2. Ceapa se curata, se spala si se taie julien si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. 3. Casul se taie felii si se aseaza in tava(eu am folosit o tava de la thomas rosenthal 25/35 cm). Se toarna...
1. Soia se pune la fiert pentru 30 de minute si apoi se lasa la scurs bine. 2. Ciupercile, ceapa si usturoiul se curata bine, se spala, ciupercile se taia in jumatate, ceapa julien si 2 catei de usturoi se taie feliute. 3. Se face un rantas cu putin ulei de masline si faina adaugata putin...
1. Cartoful si ceapa se curata, se taia si se pun la fiert timp de 20 de minute in 300 ml de supa legume. 2. Cand este gata se lasa sa se raceasca putin si se mixeaza bine. Adaugam o lingura de smantana slaba la sfarsit. Pofta buna!
1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui ( http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html ) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia,...
1. Pieptul de pui dezosat ( eu am avut un pui intreg si l-am dezosat eu - l-am scos fara piele de pe os) se taie in doua si se pune la marinat impreuna cu toate ingredientele ( dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul) timp de 24 de ore.  2....
1. Ceapa si morcovul se spala bine, se curata si se taie ceapa rondele, iar c=morcovul cu ajutorul curatatorului de legume fasii subtiri. 2. Legumele se pun 2 minute la calit in putin ulei de masline, se adauga orezul si se lasa la prajit timp de 1 minut. Se stinge cu cele 3 cani de supa....
1. Se spala bine creierul, se curata si se lasa la scurs pentru a putea elimina eventualele bucati de os. 2. Se pune la fiert, il lasati sa dea cateva clocote si apoi se lasa la racit eliminand surplusul de apa. 3. Dupa ce s-a racorit se freaca bine intr-un castron impreuna cu smantana, se...
Cheesecake cu jeleu
In la 22 Apr 2013
Cheesecake cu jeleu
Jeleu: 1. Ananasul si kiwi se mixeaza bine. 2. Zeama de ananas, sucul de portocale, apa, zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert. Cand da in clocot adaugati fructele mixate si mai lasati 6-7 minute. Puneti compozitia intr-o forma mai mica decat tava de tort si lasati-o sa se raceasca....
Arpacas cu pui
In la 22 Apr 2013
Arpacas cu pui
1.  Arpacasul se pune la inmuiat pentru 2 ore si carne de pui la fiert pentru 40 - 50 de minute ( era cocos de tara) 2. Carnea se scoate, se lasa la racit, se dezoseaza si se pune la marinat in putin sos worcestershire, sos soia si ulei de masline. 3. Punem la calit ceapa taiata...
Ciorba "mofturoasa"
In la 22 Apr 2013
Ciorba
1. Se pune carnea la fiert impreuna cu creanga de busuioc ( eu am avut un cocos de tara si a durat 40 - 50 de minute) si cu o lingura indepartam spuma de la suprafata. 2. Intre timp pregatim legumele: se spala bine si se curata, morcovii si telina se taie cubulete, ceapa, patrunjelul si...
Pizza Vlad
In la 18 Apr 2013
Pizza Vlad
1. Cand blatul este dezghetat se aseaza in tava de la cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt. 2. Se unge bine blatul cu sos de rosii, se aseaza cascavalul ras prin razatoarea mare, cabanosii taiati felii, pastrama de pui, pastrama de porc si ceapa taiata solzisori. 3. Punem in...
1. Ciupercile se spala bine, se rup piciorusele si se pun la scurs cu palaria in jos. 2. Bine scurse palariile de ciuperci se ung bine cu uleiul de arahide, se umplu cu pate vegetal ( http://www.bucataras.ro/retete/pate-vegetal-din-soia-44952.html ) si se orneaza cu seminte de floarea...
1. Granule de soia se lasa la hidratat 15 min si apoi se lasa bine la scurs. 2. Ceapa si usturoiul, curatate, spalate si taiate maricel, se pun la calit in putin ulei de masline si putina sare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam cozile de ciuperci. 3. Adaugam granulele de soia dupa 5 - 10...
1. Primul strat se face doar din cele 4 kiwi curatate si mixate bine 2. Al 2-lea strat: amestecam fructele de padure cu 1 plic de zahar vanilat si putina esenta de trandafir. 3. Al 3 - lea strat: amestecam putina esenta de vanilie cu iaurt. Este un desert foarte usor si fara multe...
1. Ceapa curatata si taiata solzisori se pune la calit in putin ulei de masline. Cand devine putin sticloasa adaugam si usturoiul taiat feliute. Amestecam si adaugam putina sare. 2. Se pune apoi tonul (fara a fi scurs) si se mai lasa 3 minute. 3. Urmatorul ingredient introdus este orezul....
Ramen
In la 12 Apr 2013
Ramen
1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece. 2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior), ghimbir, ceapa taiata sozisori, morcovi rondele, algele si ciupercile curatate si taiate in doua....
Salata cu alge si peste
In Peste la 11 Apr 2013
Salata cu alge si peste
1. Algele se pun la hidratat 30 de minute in apa rece. Se scoate si se taie marunt. 2. Se adauga heringul marinat, taiat mai mic impreuna cu jumatete din zeama sa si ceapa si morcovul deasemena marinate. 3. Se pune la frigider 2 - 3 ore sa se intrepatrunda aromele.  Se serveste cu 2...
Piept de pui cu bambus
In la 11 Apr 2013
Piept de pui cu bambus
1. Pieptul de pui, fara piele, se taie fasii subtiri si se rumeneste putin in 2 - 3 linguri de ulei de masline. 2. Cand este putin rumenit se adauga vinul, dupa 5 minute si sosul de soia. 3. Adaugam lamele de bambus si lasam inca 5 minute. 4. La sfarsit punem ceapa taiata rondele 2...
Ardei copti cu soia 1.Cubuletele de soia se pun la fiert timp de 15 minute cu sare, boia si semintele de coriandru. Se lasa bine la scurs. 2. Ceapa curatata si taiata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline. Cand devine sticloasa se adauga ardeii capia taiati fasii ( eu...
Matoke
In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2013
Matoke
1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie 2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa...
Tocana de carne cu ceapa
In la 9 Apr 2013
Tocana de carne cu ceapa
1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron. 2. Adaugam carnea taiata fasii in sosul ramas in tigaie turnam supa. O lasam la fiert 20 de minute....
1. Untul si margarina, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. 2. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine dupa fiecare. 3. Se incorporeaza bananele pasate bine si iaurtul, mixam. 4. Faina se amesteca cu praful...
1. Ciupercile se spala bine se curata de codite si se pun in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scot si se lasa la scurs cu palariile in jos. 2. Ouale se bat bine cu sare si piper. 3. Ciupercile bine scurse se umplu cu pate (...
1. Se spala bine ficatul si se pune la scurs. 2. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei incins impreuna cu putina sare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele de ciuperci spalate bine si tocate marunt. 3. Dupa 5 min adaugam ficatul si lasam inca...
Supa crema linte rosie
In la 8 Apr 2013
Supa crema linte rosie
1. Se curata, se spala si se taie cubulete morcovul, cartoful si dovlecelul. Ceapa se taie marunt. 2. Legumele taiate, impreuna cu lintea si mararul uscat, se pun la fiert intr-un litru de apa timp de 20 min. Focul este mediu si oala semiacoperita. 3. Dupa cele 20 de min oala se ia de pe...
Afisate 31 - 60 din 77 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking