Salata de morcovi cu chimen

Postat de CookieMonster in Mancaruri de post
9 Mai 2013 | 4433 vizualizari
Salata de morcovi cu chimen

O salata marocana foarte satioasa numai buna de dieta :)

Ingrediente

  • 250 g morcovi ( 2 morcovi medii)
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Morcovii se curata si se taie rondele nu foarte mici

2. 500 ml de apa se pun la fiert cu sare si 1 lingura zeama de lamaie, cand da in clocot se adauga morcovii. Se lasa sa fiarba 5 -7 minute si apoi ii transferam in apa rece cu gheata si ii lasam sa se raceasca.

3. Usturoiul se curata si se toaca impreuna cu patrunjelul (eu le-am pus in mixer), se aseaza intr-un castronel si se adauga zeama de lamaie ramasa, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si chimenul si se amesteca bine.

4. Morcovii se scurg si se zvanta bine, se adauga sosul si se lasa la odihnit 10 minute.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcovi cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata marocana de morcovi

Postat de ctlina

Salata marocana de morcovi

Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și...

Citeste continuarea

Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

Postat de RuxyRux

Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

Pregatim cuscusul: Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2013, 16:00
trecem cu totii pe salate
la 09.05.2013, 16:02
cam ar fi cazul cris
la 09.05.2013, 16:06
Buna salatica!
la 09.05.2013, 16:14
Eu nu trec pe salate (numai salate) că doar am mâncat în post, dar aşa, garnitură, e binevenită.
la 09.05.2013, 16:32
Imi place ideea!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking