Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 2- 3 foi de dafin
- 3-4 boabe de ienihibar
- piper macinat
- 1 lingura de sare
- 300 ml apa
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 1 lingura de boia de ardei picant
- 2 catei de usturoi taiati felii
Mod de preparare
1. Pieptul de pui dezosat ( eu am avut un pui intreg si l-am dezosat eu - l-am scos fara piele de pe os) se taie in doua si se pune la marinat impreuna cu toate ingredientele ( dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul) timp de 24 de ore.
2. Dupa ce a stat la marinat 24 de ore se scoate pipeptul, se leaga bine cu o ata de bucatarie si se pune in cuptorul preincalzit la 150 C (foc mediu) timp de 2 ore impreuna cu putin din marinata. In prima jumatate de ora tava este acoperita cu o folie de aluminiu.
3. Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava si se intoarce de mai multe ori.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|