Fructele se pun la scurs in strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu zaharul foarte bine. Batem cu mixerul double cream-ul. Se pune peste iaurt si se omogenizeaza, apoi adaugam fructele si amestecam.
Piscoturile se inmoaie in siropul de la fructe si se pune in oala tapetata cu folie. Punem...
Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul...
Mousse:
Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasa la racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.
Se serveste pe ciocolata.
MOD DE PREPARARE
Mousse : Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza....
Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la...
Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul...
Spalam prunele si coatem samburii din ele, apoi le taiem in 4 sau 6. Presaram 2 linguri de zahar pe ele si le lasam sa stea 20 min.
Faina , scortisoara si zaharul se pun in bol. Se adauga untul rece taiat bucati si incepem sa framantam cu degetele. Trebuie sa obtinem o compozitie faramicioasa....
BLAT: Oule se bat bine cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. La final se adauga praful de copt, faina si cacaoa. Se amesteca bine si se pune in forma de chec. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -35 min . Cand este...
Aluatul se intinde cu sucitorul , se taie fasii de 2-3 cm . Aluatul se ruleaza pe forme si se pun in tava cu hartie de copt. Se ung cu ou batut. Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit 25-50 min. Dupa ce s-au copt se scot de pe forma.
Frisca lichida se bate si umplem ...
Albusurile se bat spuma praful de sare. Adaugam zaharul si mixam , adaugam galbenusurile pe rand , apoi adaugam pesmetul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 min.
Se lasa sa se raceasca , se insiropeaza....
Cartofii se pun la fiert. Cand s-au fiert se curata de coaja si se taie felii. In acest timp pregatim carnea. Tocam ceapa si o punem la calit, apoi adaugam carnea tocata si o lasam pana isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu sare si piper, adaugam smantana si lasa la racit.
Tava se...
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min.
Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si...
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa cu diametrul de 16 cm....
Smantana,iaurtul, coaja de lamaie, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie pentu a obtine un aluat ce poate fi intins.
Aluatul se imparte in 2 , se presara...
Smantana, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie pentu a obtine un aluat ce poate fi intins.
Presaram masa cu faina si intindem foaie , punem...
Galbiorii se spala bine si se taie felii, la fel si ceapa verde. Punem uleiul in tigaie si calim putin galbiorii si ceapa , la final adaugam sare.Se servesc cu sfecla rosie.
Intr-o oala de 3-4 litri se pune la fiert carnea cu morcovul , telina si ceapa. Cand sunt fierte se scot afara din supa. Supa se strecoara si se pune doar morcovul. Oul il batem bine si adaugam grisul. Galustele se pun cu lingura , se lasa sa fiarba la foc mare pana se ridica galustele apoi...
Se pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de yena. Se umplu dovleceii cu legume, se toarna o cana de apa , se acopera cu capac si se dau la cuptor...
Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apoi adaugam ghimbirul si scortisoara, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia in forma ( eu am avut de silicon de cozonac ), deasupra se pun...
Branza de mixeaza cu zaharul , praful de sare si esenta de portocale. Adaugam oul si mixam , apoi adaugam 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. In continuare adaugam faina pe rand, pana obtinem un aluat ce poate fi intins.
Luam bucati din aluat si facem bilute , apoi le...
Faina cu sarea se pun in bol. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga peste faina, in continuare adaugam uleiul de masline. Incepem sa framantam adaugand pe rand apa , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.
Adaugam putin ulei , framantam si lasam la dospit pana isi dubleaza...
Capsunile se piseaza .
Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar)
Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adaugam vanilia si ouale batute.
Adaugam in...
Taiem cu forma foaia de napolitana (4 cercuri). Branza se amesteca bine cu zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul.
Incepem asamblarea. Punem in forma rotunda o foaie de napolitana, punem cu lingura branza, capsuna intreaga, iarasi branza si deasupra foaie de napolitana. Dam la cuptor 20 min...
Incepem cu aluatul. Punem in castron faina, sarea si zaharul . Drojdia o dizolvam in ama calduta si o punem peste faina. Adauga apa pe rand pana obtinem un aluat care nu curge si poate fi rupt cu lingura . Acoperim cu un servet si lasam la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Intre...
Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se adauga esenta de rom, esenta de visine si cacaoa. Se amesteca si se mai lasa 2-3 min apoi se lasa la racorit.
Glazura: Ciocolata se rupe bucati se pune frisca...
Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, cimbru si marar , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele.
Se lasa la racorit...
Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu bicarbonat (putem sa il dizolvam cu putina zeama de lamaie). Adaugam faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins.
Intindem foaie nu subtire (1-2 cm ),...
Ciupercile se curata si se taie feliute. Taiem si ceapa in 4 sau 6 , ardeiul rosu in cuburi, pieptul de pui tot cuburi iar cabanosul felii mai groase.
Punem pe frigaruie alternand , piept de pui , ardei, cabanos,ciuperci, piept de pui , ceapa si tot asa. Se condimenteaza frigaruile cu sare si...
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt, punem nucile si...
MOD DE PREPARARE
Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata se scoate hartia de copt , se presara zahar si se cocace pana se...