Caspunile se spala si se taie felii si se pun in forme rotunde de mousse. Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie , pana obtinem o pasta fina. Se amesteca cu frisca batuta. Iar la final amestecam cu gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem in forme si dam la...
Castravetii se spala si se taie cubulete(daca doriti puteti sa ii curatati si sa scoateti semintele), se pun in blender cu ulei de masile si catelul se usturoi si se paseaza. Se adauga iaurtul , mararul si sare dupa gust. Se lasa la frigider 30 min si se serveste.
Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la...
Tort cu vanilie si frisca
In la 26 Mar 2014
Tort cu vanilie si frisca
Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit. Crema: Laptele se pune in...
Amandine cu Nesquik
In la 25 Mar 2014
Amandine cu Nesquik
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se...
Uleiul se incinge , se caleste ceapa, se adauga cabanosul taiat bucati , pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper. Se scurge fasolea si se pune peste cabanos , se lasa sa dea un clocot si mancarea este gata...
Tort cu vanilie
In la 21 Mar 2014
Tort cu vanilie
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem 2/3 din compozitie in tava rotunda de 24 cm , iar restul de compozitie amestecam cu cacao si punem...
Aluatul se intinde foaie si se taie in patratele. Se pune nuca amestecata cu dulceata si se ruleaza patratelele pe diagonala. Se pun cornuletele in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Pulpele se curata de piele si se pun la fiert, se scot si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se taie fasie de 1-2 cm, se infasoara pulpele si se pun in tava cu hartie de copt. Se ung cu ou si se dau la cuptor 30 min, la foc potrivit. Se dau cu miere si se mai lasa inca 10-15 min.
  Branza se taie felii, se da prin faina, apoi prin ou batut, apoi prin pesmet si se prajeste pe toate partile.
Prajitura cu vanilie
In la 26 Feb 2014
Prajitura cu vanilie
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se...
Placinta cu dovleac
In Dulciuri la 26 Feb 2014
Placinta cu dovleac
Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit. Smantana , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand...
Bomboane de dovleac
In Dulciuri la 20 Feb 2014
Bomboane de dovleac
Dovleacul se da pe razatoare si se pune la calit cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit si se fac bilutele. Se pune ciocolata pe farfurie si se pun bomboanele iar deasupra se pune nuca de cocos. Daca se doreste se pot da prin cioacolata.
Clatite Ana Lugojana
In Dulciuri la 19 Feb 2014
Clatite Ana Lugojana
Punem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele. Branza se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie , se umplu clatitele si se impacheteaza si se pun in tava de yena unsa cu unt. Peste se pun...
Folie de lasagna se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei . Cand sunt gata se scot . Ciupercile se toaca si se calesc in tigaie cu putin ulei , se condimenteaza cu sare , piper si arome. Se pun ciupercile pe foaia de lasagna si se ruleaza, se pun rulourile in vas de yena uns...
Tort Snickers
In la 1 Feb 2014
Tort Snickers
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste...
Pipotele si inimile se spala, se curata, se taie bucati si se pun la fiert. Intre timp pregatim dulceata de ardei. Ardeiul se curata si se spala, se toaca sau se macina. Se pune la fiert cu apa si zaharul pana scade . Dupa ce s-au fiert pipotele le calim putin in uleiul incins si...
Biscuitii se macina si se amesteca cu lapte, apoi luam din compozitie si punem in forme. Se pune la fiert laptele, grisul, zaharul, pana incepe sa se ingroase. Punem apoi nuca de cocos si mai lasam pe foc 3-4 minute. Crema calda se imparte in doua, o parte ramane alba, iar o parte o coloram....
Beef Wellington
In la 30 Ian 2014
Beef Wellington
Incepem prin a curata ciupercile, usturoiul si ceapa. Se toaca marunt si se pun la calit in untul si uleiul incins, la foc potrivit pana scade de tot, se cndimenteaza cu sare, piper si cimbru  si se lasa la racit. Muschiul de vita se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare...
Inimile de pui se taie rondele, se pune uleiul in wok si se pun inimile si legumele , pana se inmoaie. Se lasa la racorit si se amesteca cu branza si un ou . Se pune sare dupa gust si se pune in formele unse. Se dau la cuptor 20 -25 min.
Pomana vitelului
In la 6 Ian 2014
Pomana vitelului
Carnea se taie bucati , se pune in uleiul incins sa se rumeneasca , se adauga usturoi sare si piper si apa. Se lasa sa scada. Mamaliga: Se pune apa la fiert cu sare, cand apa clocoteste , turnam faina in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase si se lasa la fiert. Alaturi am facut...
Pestele se fierbe, cand este fiert se scurege de apa si se amesteca cu branza. Se paseaza bine cu blenderul si se pune sare dupa gust. Painea se prajeste, si plating-ul il faceti cum doriti.
Carnea se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi. Se framanta bine , si se pune cate putina apa calduta , iarasi se framanta pana este compozitia putin mai moale. Se pune carnea in sprit , se ataseaza matul , si se da la manivela, in timpul asta se inteapa carnatul cu un...
Facem aluatul de ravioli, ouale se bat cu sare si se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitoarea. Umplutura: Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se toaca, se adauga pasta de rosii, se condimenteaza si se inabusa la foc mic cu capac 10 min. Apoi se...
Punem ouale la fiert. Feliem cotletul, il condimentam cu sare si il rumenim pe gril pe ambele parti.Ceapa se taie rondele , rosiile cuburi, ouale fierte rondele, cotletul de porc bucatele. Se pun toate in castron si se pune miezul de lapte si branza, se adauga smantana se condimenteaza si se...
Carnatii se taie bucati de 2 cm.Se pune uleiul la incins si se pun carantii, sa se rumeneasca putin. Se adauga usturoiul tocat, sare piper, pasta de rosii si apa. Se lasa sa fiarba pana scade. Mamaliga : Se pune apa la fiert cu sare, cand apa clocoteste , turnam faina in ploaie amestecand...
Conopida se desface buchetele si se pune la fiert 10 min, pana se inmoaie , apoi se pune la scurs. Pieptul de pui se taie cubulete,se toaca ceapa si usturoiul si se pune in tigaie cu capac la inabusit.Se adauga o lingura de pasta de rosii si un pahar de apa. Se lasa la fiert pana scade,se...
Ciupercile de curata si se taie feliute. Morcovul se curata se spala si se taie fideluta, iar ceapa rondele. Se pune ulei de masline in wok se lasa sa se incinga si se pun ciupercile, ceapa si morcovul. Se condimenteaza cu sare si piper si se soteaza 5-10 min.Varza se toaca se condimenteaza cu...
Sote de ciuperci: Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri , la fel si ceapa. Punem uleiul in wok  la incins, apoi punem ciupercile , ceapa verde si condimentam cu sare, piper si scortisoara. Sotam cateva minute doar 4-5 min . Mamaliga: Se pune apa cu sare la fiert, cand...
Blatul: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se...
Afisate 91 - 120 din 435 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking