Ingrediente
- BLAT:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 4 linguri nuca
- 2 linguri faina
- un plic praf de copt
- CREMA:
- 12 linguri zahar
- 6 galbenusuri
- 250 gr unt
- 400 gr alune
- GLAZURA:
- 200 gr ciocolata neagra
- 75-100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava (25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste putin).Se scoate si se lasa la racit.
Glazura alba: ciocolata alba rupta bucati cu frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza si se pune peste blatul rece si se da la frigider pana facem crema si se raceste.
Crema: 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se adauga galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si alunele maruntite (sau intregi). Se lasa la fiert amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste blatul cu ciocolata alba si se da la frigider pana facem glazura neagra.
Glazura neagra: Ciocolata neagra rupta bucati si frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza. Se pune peste crema si se da la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|