Amandine cu Nesquik

Postat de Dea_Dea in Prajituri
25 Mar 2014 | 9401 vizualizari
Amandine cu Nesquik

Noua ne plac , voua ?

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri nesquik
  • 250 ml frisca lichida.
  • SIROP:
  • un cappucino de ciocolata
  • 200 ml apa
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 350 ml lapte cu zaharul  se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.

Sirop: Se cloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.

Asamblare: Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska

Prajitura tavalita Sárga mignon

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat....

Citeste continuarea

Croissante cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Croissante cu branza de vaci

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 09:57
buneeeeeee
la 25.03.2014, 10:00
buna tare
la 25.03.2014, 10:02
mmmmce bine arata
la 25.03.2014, 10:04
Multumesc
la 25.03.2014, 10:07
arata tare bine!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking