Ingrediente
- BLAT
- 6 oua
- 3 linguri ulei
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un plic praf de copt
- CREMA
- 625 ml lapte
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 6 linguri amidon
- 300 ml frisca lichida
- 150 gr alune fara sare
- SIROP
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta de rom
- GLAZURA:
- 150 gr ciocolata
- 25 gr unt
- 100 ml frisca lichida
- 200 ml frisca lichida batuta
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema:
500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele tocate, nu foarte mic.
Sirop:
Se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati , se adauga untul si frisca lichida si se pun pe foc mic sau pe abur sa se omogenizeze. Se lasa la racorit. Se bat si cei 200 ml frisca lichida.
Asamblare:
Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|