Ouale se pun la fiert , cand sunt fierte se curata de coaja si se taie in jumate.
Jumate din galbenusuri le amestecam cu pateul, margarina si condimentam cu sare si piper. Amestecam pana devine o pasta si umplem jumatatile de ou
Maioneza
Cealalta jumatate de galbenusuri , cu o lingura se...
Blatul :
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute....
Friptura aromata se face la wok .
Se taie carnea cubulete , se condimenteaza cu sare , piper, boia, fenicul si boabe de coriandru . Se pune in wok se pune apa si se lasa la fiert pana scade si incepe sa se rumeneasca.
Cartofii se curata si se taie , se prajesc in ulei incins.
Ceapa...
Ouale se bat cu furculita, se condimenteaza si se adauga branza rasa.
Se pune putin ulei in wok si se lasa la incins , se adauga ouale si se lasa la prajit .
Se intoarce si pe partea cealalta pana se rumeneste.
Se scoate pe farfurie si se taie in doua.
Se pune iaurt ,ceapa taiata si...
Dovlecelul se curata de coaja si se seminte si se razuieste.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune oul si se omogenizeaza, iar la final se adauga faina.
Uleiul se pune la incins si se fac chiftele cu lingura , se prajesc pe ambele parti.
Blat:
Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se...
Branza de capra se feliaza baghetele.
Oul se bate cu furculita.
Pesmetul se pune in farfurie.
Se trece branza prin ou , apoi prin pesmet si se prajeste in uleiul incins.
Apa calduta se pune in castron , se pune drojdia si se dizolva .
Se adauga sarea si faina in ploaie , se amesteca bine si se faramanta.Daca este necesar mai punem faina cat sa obtinem un aluat mai tare si nelipicios.
La final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat....
Blat :
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza. Se adauga faina , iar la final cacaoa.
Se pune in tava unsa(24 cm), se da la cuptor 40 min.Se scoate si se lasa la racit pe gratar .
Crema:...
Aluatul
Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva.
Se adauga sarea si zaharul.
Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se framanta pana obtinem un aluat nelipicios care poate fi intins cu sucitoare, daca mai trebuie faina...
Puiul se spala si se transeaza. Costita se taie bucati .
Se aseaza in tava si se condimenteaza cu sare, piper, boia, praf de usturoi.
Se adauga apa si berea, si se acopera cu folie de aluminiu.
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit o ora , se scoate folia si se mai lasa 15-20 min...
BLAT :
Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.
Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.
Se pune in tava unsa si se da la...
Puiul se spala si s sterge cu un servet.
Ciupercile se curata si se taie felii, se amesteca cu legumele mexicane.
Se amesteca sarea, piperul, boiaua si praful de usturoi.
Puiul se unge in interior , se condimenteaza si se umple cu legumele.Se coase cu ata.
Se unge puiul si se...
Se pune nesul si zaharul , se adauga apa si laptele se amesteca.
Se pun cuburile de gheata.
Se topeste ciocolata si se racoreste , apoi se pune pe marginile paharului.
Se pune frisca iar deasupra iarasi putin de ciocolata topita !!
BLAT :
Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc...
BLAT:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45...
BLAT:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se pune cacaoa, faina si praful de copt amestecate. Se pune in tava (24 cm) unsa si se da la cuptorul...
Cotletul de porc se condimenteaza cu sare, piper ,praf de usturoi si se pune la rumenit in tigaie unsa cu ulei .
SOS:
Cateii de usturoi se piseaza cu presa de usturoi , se pun in castron. Se adauga albusul de ou , esenta de lamaie, sare , piper si praf de curry .
Se adauga uleiul...
Cartofii si oul se pun la fiert , cand sunt fierti se curata de coaja si se taie rondele.
Ceapa alba si cea verde se taie pestisori. Albusul de la oul fiert se taie si el . Se amesteca toate la un loc si se sareaza.
Cotletul de porc se condimenteaza cu sare , piper , parf de usturoi si se...
FOILE :
Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc.
Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si se framanta pana obtinem un aluat care poate fi intins. Am mai adaugat inca 3 linguri de faina ca a...
Aripioarele se curata si se spala.
Se pun in vas de yenna si se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
Se adauga apa si angelli cherry, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min.
Se scot , se indeparteaza folia si se mai dau la cuptor...
Dovlecelul se curata si se taie felii. Se pune in strecuratoare si se sareaza, Se lasa la scurs 10-15 min.
Ouale se bat cu sare.
Se da dovlecelul prin faina , apoi prin ou si se pune la prajit pe ambele parti.
Pofta Buna!!!
Branza se ameste ca cu 4 linguri de zahar pudra si esenta de vanilie, pana devine pasta.
Separat se bat albusurile, se adauga 3 linguri de zahar pudra , se mixeaza bine .Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia...
Cartofii se curata, se taie felii si se pun la prajit in ulei incins.
Feliile de cotlet se condimenteaza cu sare , piper si praf de usturoi.
Se unge o tigaie cu ulei si se pun la rumenit .
SOSUL:
Usturoiul se curata si se piseaza , se dauga sare si se lasa 5-10 min, apoi se adauga...
Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se adauga laptele si se pun pe foc pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar .
Frisca se bate si ea.
Se adauga gelatina...
Ciocanelele se spala , si se cresteaza. Slanina se taie bucatele mici si se baga in crestaturi.
Ciocanelele se aseaza intr-un vas de yena si se condimenteaza cu sare, piper, boia si praf de usturoi.
Cateii de usturoi se taie feliute si se pun peste ciocanele.
Se pune apa si coniacul si...
Ficatul se pune la fiert . Cand este fiert se lasa sa se raceasca si se macina , sau se pune in blender.
Peste ficatul macinat se pune carnea tocata.
Se pune oul si se amesteca bine si se condimenteaza cu sare.
Se pune in vas de yena si se da la cuptor 20 min.
POFTA BUNA!!!
Smantana se amesteca cu oule, zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele , nuca de cocos si se omogenizeaza.
Untul se topeste si se adauga si el , se omogenizeaza iar la final se pun 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.
Faina se pune p rand pana vom obtine un aluat pe care...
Apa se pune la fiert, cand da in clocot se toarna legumele se lasa la fiert cam 15 min. Se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare.
Intre timp pregatim perisoarele:
Carnea se amesteca cu orezul si oul si se condimenteaza cu vegeta si piper.
Se fac bilute si se pun in...