Pizza
In la 15 Aug 2012
Pizza
Se pune faina intr-un bol, se face o gropita in mijlocul ei unde se pune drojdia si putin lapte caldut, cu 10-20 gr zahar. Se lasa la dopit cca 10 minute dupa care se adauga un varf de cutit de sare si un ou. Se framanta, iar catre sfarsit se adauga uleiul putin caldut. Se lasa la dospit cca...
Prajitura Snickers
In la 3 Apr 2012
Prajitura Snickers
Blatul: cele 8 albusuri se bat spuma cu 200 gr zahar, 100 gr alune sau nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 praf de copt. Se coace 30 -35 minute, dupa care se lasa la racit. Pana se coace blatul se prepara crema : cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga maragarina, cele 8...
Tort Cosulet
In la 10 Mar 2012
Tort Cosulet
Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi  la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei. Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma...
Paine de casa
In la 11 Feb 2012
Paine de casa
Se pune faina intr-un vas mare ,se face o gropita unde se pune drojdia si apa calduta peste ea.Se lasa sa dospeasca cca 20 de minute,timp in care se pune cca 1l de apa la incalzit.Peste faina se adauga sarea si uleiul si trptat apa(sa nu fie calda tare ci potrivita)si se framanta bine pana ce...
Lapte de pasare
In Dulciuri la 8 Feb 2012
Lapte de pasare
Laptele trebuie fiert inainte, se ia de pe foc pana se pregatesc norisorii din albusuri si crema. Norisorii se prepara astfel: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar asa ca si pentru bezea, galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana devine o spuma si se adauga faina. Se...
Se pune faina inr-un vas se face loc in mijlocul ei pentru a pune drojdia si apa calduta peste ea(atat cat sa acopere apa),se lasa putin la dospit,dupa care se framanta cu apa calduta,sare si putin ulei.Aluatul trebuie sa fie potrivit.se lasa la dospit 30 de minute . Se taie cabanosul in...
Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia...
Eclere
In la 19 Ian 2012
Eclere
Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare ou se amesteca bine pana se omogenizeaza). Se unge tava sau tavile si se incepe operatiunea de...
Ratuste
In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2012
Ratuste
Se fierb ouale cca 10 minute.Dupa ce au fiert se pun in apa rece ;pana se racesc se prepara mioneza. Se curata ouale de coaja, se taie in jumate,se scoate galbenusul si se pune separat intr-un bol la care se adauga pateu dupa preferinta, se pune sare si putin piper,dupa care se amesteca bine...
Afisate 1 - 9 din 9 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking